Perşembe Yaylası'na tatil köyü

Doğal menderesleriyle ünlü bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası'na tatil köyü kurulması için çalışmalar başladı.

info@karadenizekonomi.com / 14.11.2018

Perşembe Yaylası'na tatil köyü

200 konaklama kapasitesi olacak

Aybastı Belediyesi’nin girişimleri ile başlayan proje kapsamında 30 adet doğaya uyumlu ahşap ev inşa ediliyor. İş adamı Mustafa Çetinkaya tarafından yaklaşık 2 ay önce yapımına başlanan tatil köyüyle hem konaklama probleminin aşılması hem de bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin daha uzun süre kalması hedefleniyor.

Projeye ilişkin bilgiler veren Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, tatil köyü kompleksinin yaklaşık bir yılda tamamlanarak turizme kazandırılacağını ve projenin tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle 200 kişinin aynı anda konaklayabileceğini aktardı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu projeye talip olarak tatil köyünü 30 yıllığına kiraladıklarını söyleyen işletmecisi Mustafa Çetinkaya da yaptığı açıklamada bölgeye gelen turist sayısının her geçen yıl arttığını, bu tesis sayesinde turistlere güzel hizmet sunma imkanı bulacaklarını söyledi.

Harika planlarımız var

İstanbul’da nakliye şirketi olduğunu belirten işadamı Çetinkaya, Karadeniz Ekonomi’nin yatırıma ilişkin soruları üzerine “Bakanlığın bu yaylada yaptığı ihaleyi duyduk. Biz bu yatırımı 5 yıldır hayal ediyorduk. 300 kişilik bir kapasitesi olacak, apart tarzı tesisleri yaşlı ağaç kütüklerinden yapacağız. İş ortamında sıkıntılar var ama biz bunların geçici olduğuna inanıyoruz. Yaklaşık 94 dönüm arazi üzerine kurulan tatil köyünde doğaya uygun ahşap evlerin yanı sıra restoran, spor alanları, mescit ve eğlence mekânları da bulunacak. Ortam iyileştiğinde başka özel projelerimiz de var. Doğa turizmine yönelik etkinliler, binicilik eğitimi, iki futbol sahası kurmayı ve Ampüte Milli Takıma sponsor olup onlara kamp tahsis etmeyi planlıyoruz.” KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar