Samsun ekonomisi gastronomi turizminden geçecek

Kavak Belediyesi, yeni bir yiyecek ve içecek deneyimi yaşamak isteyenler için gözünü gastronomi turizmine çevirdi.

info@karadenizekonomi.com / 21.08.2019

Samsun ekonomisi gastronomi turizminden geçecek

Samsun Kavak ilçesi turizm sektöründe yer alarak bir taraftan ilçe ekonomisine katkı sağlarken bir diğer taraftan yeni istihdam alanları oluşturuyor. Kavak Belediyesi, yeni bir yiyecek ve içecek deneyimi yaşamak isteyenler için gözünü gastronomi turizmine çevirdi. Kavak Belediyesi Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, insanların yeme içmeye daha çok önem verdiklerini, Daha fazla damak tadı ve daha sağlıklı yiyecek tüketmek için tercihlerini buna göre yaptıklarını belirterek, ‘’Yazılı ve görsel birçok medya alanında hemen her gün yiyecek ve içeceklerle ilgili haber ve programların yer almasının da bunun en belirgin kanıtı. Menemeni, Kaz tiridi ve Kavak Kuyu Kebabı ve yöresel yemekler ile daha iddialı olduğumuzu göstereceğiz. İlçenin ve gelişmesi tanınırlığı artması için çok ciddi çalışma içindeyiz. İlçe olarak günümüzde önemli bir yer tutmaya başlayan gastronomi turizmden yeterince istifade edebilmek için kendimize göre önemli değerlerimiz ve avantajlarımız var. Bundan sonra yapmamız gereken sadece doğru bir çalışma ile bunların tanıtımını sağlamak. Bunun içinde sahip olduğumuz tüm imkânlarımızı en iyi ve en verimli biçimde değerlendireceğiz’’ ifadelerini kullandı.

İlçenin özellikle son beş yılında başlattığı kalkınma hareketi ile Cumhuriyet döneminden çok daha fazla bir yatırıma kavuştuğuna dikkat çekerek, adeta kimlik değiştirmeye başladığını anlatan Sarıcaoğlu, Çakallı Menemeni, Kaz TiridiKavak Kuyu Kebabı gibi meşhur yiyecekler ile Gastronomi turizminde de iddialı bulunduğunu ifade ederek,“Artık geçmişin içine kapanık ilçesi yok. Bugün her alanda kendine güvenen, hızla kalkınan, gelişen bir ilçeden söz ediyoruz.  Ve artık Kavak Çakallı’da sunduğu menemeni, Kavak TiritEvi’nde yaptığı Kaz Tiridi ve Güven Park Sosyal Tesislerinde misafirlerine ikram ettiği Kavak Kuyu Kebabı ve yöresel yemekleri ile Gastronomi turizminde de iddialıdır. Biliyoruz ki, gastronomi turizmi, bölgeye özgü yemeklerin sunulmasıyla hem bölgeye ait kültürel kimliği ve mirası yansıtmakta hem de ekonomisine destek sağlamakta” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar