Üretim ve devamında ihracat şarttır

​Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Giresun Ticaret Borsası ve Karadeniz İhracatçılar Birliği ortaklığında “İthalat ve İhracat Bilgilendirme Semineri” gerçekleşti.

info@karadenizekonomi.com / 4.12.2018

Üretim ve devamında ihracat şarttır

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Giresun Ticaret Borsası ve Karadeniz İhracatçılar Birliği ortaklığında “İthalat ve İhracat Bilgilendirme Semineri” Giresun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlendi.

Giresun ve bölgesinde dış ticaret alanında faaliyet yürüten firma yöneticilerinin katıldığı toplantıda açılış konuşmasını Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu yaptı.

Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu, dış ticarette ithalat ve ihracatta yurtdışı fuarının önemine değindi ve sözlerini şöyle sürdürdü;

“Dış ticaret yapacak bir firma veya departman öncelikle İthalat ve İhracat işlemleri nasıl yapılır, Gümrük Mevzuatını detaylı olarak bilmelidir. Aksi taktirde bu hedefe ulaşmanız mümkün olmaz. Dolayısıyla bugün İthalat ve İhracat İşlemleri Gümrük Mevzuatı üzerine detaylı bilgilenmek için toplanmış bulunuyoruz. Amacımız firmalarımızın cirosunu daha yukarı çekmek, sonuçta dış ticaret kotamızı artırmaktır. Firmasal düzeyde cevher olmak yeterli bir kriter değildir, bunu hissettirmek ve sektör ile ilgili fuar ve tanıtım süreçlerini iyi takip etmekte öncelikli bir kriterdir. Yurtdışı ikili temaslar ve organizasyonlar bir bakmışsınız sizleri kurumsal ticari evlilikler ve ithalat-ihracat sürecinin içine almış olabilir. Bizler daha çok ihracata odaklanmalıyız, ülkemizin cari açığını dengeleyebilmemiz ve ekonomik kalkınmayı sürdürebilmemizde, üretim ve devamında ihracat şarttır.” sözlerinin altını çizdi.

Başkan Çakırmelikoğlu; Giresun’un kalkınmasına katkı sağlayacak tüm etkinlik ve organizasyonlarda Gümrük Müdürlüğü, İhracatçılar Birliği, Ticaret Borsası, TKDK, KOSGEB, DOKA, İŞKUR, SGK gibi iş dünyamıza direk katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlar ile el ele vermek kaydı ile son dönemde sürdürülen çalışmalardan memnuniyet duyduklarını da ifade etti.

Doğu Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi ise, “Dış ticaret yapan firmalarımız ile diyaloglarımızı artırmak üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizin son dönemde yaşadığı ekonomik sorunlar ortadadır. Bu süreçten sağlıklı çıkabilmemizde ihracat çok önemlidir. Bu ekonomik savaşta bizler birer neferiz. Sizlerin dış ticaret işlemlerinize destek vermek önceliğimizdir. Türkiye daha fazla üreterek ve ihraç ederek, kalkınma sürecini sürdürecektir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gümrük Müdürlüğü yetkilisi Osman Yıldırım, İthalat ve İhracatta genel prosedürler ve uygulamalar hakkında sunum yaptı. Ardından ihracatçı firmaların soru ve önerileri dinlendi

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar