Karadeniz Birlik’ten üretimde verimlilik artışı

2020 yılında ayçiçeği üreticisinden aldığı 19 bin ton ürün alarak 70 milyon lira tutarında ödeme gerçekleştiren yine aynı dönemde yağlı tohum ekimine yönelik üretici ortaklara ekim öncesi 20 milyon lira kredi veren Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, bir yandan da üretimde verimliliği artıracak çalışmalara hız verdi.

info@karadenizekonomi.com / 15.06.2021

Karadeniz Birlik’ten üretimde verimlilik artışı

Yaptıkları çalışmalara ilişkin kamuoyunu bilgilendiren Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Ünal Erarslan, “2022 yılında iştirakimiz Meray AŞ.’de iyileştirme çalışmaları kapsamında teknolojik revizyon çalışmalarına devam edilecek. Yine üretim faaliyetlerinde birim alandaki verimi artırma ve tohumlarının yağ oranlarının iyileştirilmesi çalışmaları sürüyor’’ diye konuştu.

Haksız rekabete dikkat

Haksız rekabetin önlenmesi için taklit ve tağşiş ürünleri piyasaya süren firmalara ağır yaptırımların uygulanmasıyla ilgili olarak da değerlendirmeler yapan Erarslan, “üreticimizi Avrupalı üreticiler seviyesine getirme çabalarımız devam ediyor. Bu çerçevede devletin önemli desteği gerekiyor. Tabii ki tüm sektörlerin olduğu gibi bizlerin de hükümetimizden çeşitleri beklentileri bulunuyor. Birliklere ürün alımlarında kaynak olarak faizsiz ya da düşük faizli kredi imkânı sağlanması oldukça önemli. Ayrıca, haksız rekabetin önlenebilmesi ve tüketicinin korunabilmesi amacıyla taklit ve tağşiş ürünleri piyasaya süren firmalara ciddi yaptırımlar uygulanmasının yanı sıra kooperatifçiliğin pozitif ayrımcılıkla desteklenmesi de diğer beklentilerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 12 tarım satış kooperatifiyle 23 bine yakın ortağına hizmet veriyor. Üreticiden aldığı hammaddeyle Karadeniz Birlik markalı ve bölgenin tek Helal Gıda sertifikalı Ayçiçek yağı ürünleri, Merzifon’da kurulu MERAY Yağ Sanayi tarafından yapılıyor.

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar