Ordu Valisi Sonel, BALMER'de incelemelerde bulundu

Ordu Valisi Tuncay Sonel, büyük umutlarla kurulmasına karşın batma aşamasına gelen kurtarılması için 3-4 milyon lira işletme sermayesi gerektiği belirtilen BALMER’e giderek incelemelerde bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 17.10.2020

Ordu Valisi Sonel, BALMER'de incelemelerde bulundu

Ordu Valisi Tuncay Sonel, AB hibe fonlarınca desteklenen ‘’Arım Balım Peteğim’’ projesi çerçevesinde arıcılık sektörünün gelişmesi ve rekabetçiliğinin artırılması amacıyla 10 milyon avro yatırım olan ‘Ortak Kullanım Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Sonel, tesisin son durumu hakkında Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak’tan bilgi aldı.

Vali Sonel, “Arım Balım Peteğim” Projesi kapsamında kurulan BALMER A.Ş. tarafından işletilen tesisin atıl durumda kalmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. El değmeden, tam otomasyon sistemiyle bal paketlemesi yapılabilen tesisin bir an önce bal sektörünün istifadesine sunulması gerektiğini vurguladı. Proje çerçevesinde oluşturulan bal analiz laboratuvarlarını da gezen Sonel, yapılan bal analizi işlemleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Vali Tuncay Sonel, Türkiye’de ilk ve tek olan Arıcılık Araştırma Enstitüsü’nün daha etkin bir Enstitü haline getirilmesi ve dünya arıcılığında ikinci durumda olan Türkiye arıcılığının bilimsel merkezi haline getirilmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi. 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar