Ordu Üniversitesi 15 yaşında!

Lisansüstü, lisans ve ön lisansta 20 bine yaklaşan öğrencisi ile nitelikli gelişimini sürdüren Ordu Üniversitesi 15’inci yaşına girdi.

info@karadenizekonomi.com / 17.03.2021

Ordu Üniversitesi 15 yaşında!

17 Mart 2006 tarihinde eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan; 3 enstitü, 12 fakülte, 2 yüksekokul ve 10 meslek yüksekokulunda bin 500’ü aşan akademik ve idari personeli; lisansüstü, lisans ve ön lisansta 20 bine yaklaşan öğrencisi ile nitelikli gelişimini sürdüren Ordu Üniversitesi 15’inci yaşına girdi.

Akademik ve fiziki gelişimi ile birlikte öğrenci sayısını da her geçen yıl artırmaya devam eden Ordu Üniversitesi ülke kalkınması ve gelişimine katkı sağlayacak, ulusal ve uluslararası platformlarda söz sahibi olacak bilim ve iş insanları yetiştirmeye yönelik açılan ön lisans ve lisans programlarında 2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 99'luk kontenjan doluluk oranına ulaştı. Bununla birlikte öğrenci memnuniyetinde de yükselişini sürdüren Ordu Üniversitesi, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2020 raporunun sonuçlarına göre lisans öğrencilerinin Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralamasında 125 devlet üniversitesi arasında 29’uncu sırada yer aldı. Üstün ve kaliteli akademik niteliklere sahip, öğrencilerin her an ulaşıp sorularına cevap alabileceği seçkin öğretim elemanlarına sahip olan Ordu Üniversitesi, nitelikli insan gücü yetiştirmek misyonuyla hareket ederek öğrencilerini özel derslik ve amfileri, uygulamalı eğitime yönelik laboratuvar ve ekipmanlarıyla; öğretim üyeleriyle yakın etkileşim içinde, özgür ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirmeye ve öğrencilerinin üstün bireysel ve mesleki bilgiyle donanmış, özgüveni yerinde, sorumluluk duygusuna sahip sağlıklı bireyler olarak gelişmelerine katkı sağlıyor. Ulusal ve uluslararası alanda birçok araştırma ve projeye imza atarak bölgesine ve ülkesine hizmet eden akademik kadroya sahip olan Ordu Üniversitesi ulusal ve uluslararası değerlendirme kuruluşları tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre nitelikli bilimsel gelişimini sürdürüyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar