Bu yılın gözdesi ‘kefalet sigortası’ olacak

Sigorta sektörünün öncü acentelerinden olan Gelişim Grup Sigorta’nın sahibi Yavuz, “ Artık sigorta şirketleri teminat mektubu yerine geçen kefalet sigortası veriyor. Bu sigorta bankadan teminat mektubu alamayanlara  büyük kolaylık sağlayacak”

info@karadenizekonomi.com / 6.01.2020

Bu yılın gözdesi ‘kefalet sigortası’ olacak

Sigortacılık sektöründe 30 yılı geride bırakan Gelişim Grup Sigorta sektörünün öncü acentelerinden biri. Ürettikleri yeni fikirlerle ve geniş ürün yelpazesiyle bu alanda sektörün Migros’u konumunda olduklarını belirten firmanın sahibi aynı zamanda Ordu Sigorta Acenteleri Dernek Başkanı olan Nevzat Yavuz,  “Türkiye genelindeki 16 bin acente arasında tüm branşlarda çalışan ender acentelerden biriyiz. Biz proje ürünlerini çok seviyoruz. 14 yıl önce maden işçilerine acentesi olduğumuz sigorta şirketi ile anlaşarak ferdi kaza sigortası yaptık.  Bu Türkiye’de bir ilkti ve bunu 12 yıl sürdürdük. Soma ve Ermenek’teki maden kazalarından sonra bu sigorta zorunlu hale geldi. Şu an ise sade 3-4 şirket yapıyor bunu. Ayrıca şu an da mali müşavir ve avukatlara yönelik mesleki sorumluluk sigortası veriyoruz. Bu sigorta ile kayıtlarla ilgili yapılan hatalardan dolayı mükellefe gelecek cezaların tamamı faizi ile birlikte ödeniyor. Ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortası veriyoruz ve böylece müşteriler özel hastanelerde fark ücreti ödemiyorlar. Son olarak da sadece Karadeniz Bölgesi’nde 5 acentenin verdiği kefalet sigortası yani teminat mektubu veriyoruz. Bankalar artık KOBİ’lere teminat mektubu vermekte zorluk çıkarıyor bu nedenle bu sigorta teminat mektubu almakta sıkıntı yaşayanlar için iyi bir çözüm oldu.” dedi.

KOBİ’lere büyük kolaylık

Kefalet sigortasının bu yılın en popüler sigortası olacağının altını çizen Yavuz şunları söyledi; “Döviz dalgalanmaları olduğu dönemde bankalar teminat mektubu vermekte sorun çıkarabiliyorlar. Ama artık bu duruma sigorta şirketleri yetişip teminat mektubu yerine geçen ve birebir aynı özelliği taşıyan kefalet sigortası çıkardı. Yani sizden teminat mektubu istendiği durumlarda onun yerine kefalet sigortası da verebiliyorsunuz. Ayrıca şöyle bir avantaj daha sağlıyor; KOBİ’ler bankadan teminat mektubu aldığında gayri nakdi kredisini kullanmış oluyor. Ancak sigorta şirketinden kefalet sigortası aldığında bankadaki limitine dokunulmamış oluyor.”

Bu yıl nitelikli ve sürdürülebilir bir büyüme yılı olacak

2019’un son çeyreğe kadar zor bir yıl olduğunu söyleyen Yavuz bu yıldan umutlu olduğunu da şu sözlerle dile getirdi; “2019 yılında kurdaki dalgalanmalar birçok sigorta şirketinin zarar etmesine neden oldu. Sigorta şirketleri bir poliçenin primini belirlerken hasar maliyetlerini hesap edip bir yıllık prim belirliyor. Kur dalgalanmaları olmadan önce belirlenen primler kurdaki dalgalanmadan sonra şirketleri zarar ettirdi. Çünkü satın alınan poliçe kur arttı denilip değiştirilmiyor. Bu dönemde aracını satan sayısı arttığı için çok fazla iptaller oldu. Ama son çeyrekteki hareketlilik ile sektör kendini toparlamaya başladı. Faizlerin düşmesi ile araç ve konut satışlarındaki artış bize trafik, kasko, yangın deprem, inşaat gibi sigortaların satışlarının artması olarak yansıdı. Bu hareketliliğin devam edeceğini ve bu anlamda 2020’nin nitelikli ve sürdürülebilir bir büyüme yılı olacağını düşünüyoruz.”

Tamamlayıcı sağlık sigortası talebi arttı

Sektörün tamamlayıcı sağlık sigortası anlamında gelişme gösterdiğini belirten Yavuz, “ Rakamsal olarak baktığınızda trafik sigortası sayısında artış oldu. Ama yeni ürünlerin gelişimi açısından değerlendirirseniz tamamlayıcı sağlık sigortaları oldukça iyi bir gelişim gösterdi. Aynı şekilde hayat sigortası yapanların sayısı da oldukça arttı.” dedi.

Müşterilerimiz için kendi sigorta şirketlerimizi karşımıza alabiliyoruz

Gelişim Grup Sigorta olarak hedeflerinin sektördeki yerlerini korumak olduğunu vurgulayan Yavuz, “Gelişim gurup olarak hayat sigortacılığında Türkiye genelinde 12 yıl üretim birincisi olduk. Hedefimiz sektörde en güvenilir acenteler arasında yer almak ve birçok yeni poliçeye öncülük yapmak. Ayrıca bizim görevimiz sadece sigorta satmak değil gerçekleşen bir hasardan sonra müşterilerimizin haklarını gözetmek. Müşterimiz ihtilaflı bir hasarla ilgili eğer haklıysa yani biz haklı olduğuna inanıyorsak onun tüm hukuki savunmalarını yetkilisi olduğum sigorta şirketini karşıma alarak yapıyorum.” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar