Altın son 7 yılın en yüksek seviyesinde

Son 7 yılın en yüksek seviyesini yaşayan altın, 328 TL’ye kadar yükseldi. 

info@karadenizekonomi.com / 6.03.2020

Altın son 7 yılın en yüksek seviyesinde

İhracat bir önceki yılın Şubat ayına göre yüzde 2,31 artışla 14 milyar 655 milyon dolara ulaşarak kendi rekorunu tazeledi. İthalat ise yüzde 9,93 artışla 17 milyar 651 milyon dolara ulaştı. TİM Başkanı İsmail Gülle yeni yılın ilk ayında Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat hacmi rekoru kırılırken, Şubat ayında da Cumhuriyet tarihinin en yüksek şubat ayı ihracat rekoruna ulaşıldığını da belirtti.

‘’328 TL’ye yükseldi’’

Şubat ayına 305 TL’den işlem görerek başlayan altın, Suriye’deki gelişmeler ve corona virüsü salgınının yarattığı risk algısı etkisiyle ay boyunca artış gösterdi. İdlib’de yaşanan hain saldırının ardından Son 7 yılın en yüksek seviyesini yaşayan altın, 328 TL’ye kadar yükseldi.  Şubat ayının son gününde yüzde 3’lük bir gerileme yaşayarak 320 TL bandının altına inen altın son günlerde yakaladığı yukarı yönlü ivmeden kurtulmuş oldu. MTM’nin aynı araştırmasına göre ay boyunca 37 bin 737 habere yansıyan altın, yatırımcılarının yüzünü güldürdü.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar