Emin Gıda'nın Yeni Markası Eminol Akaryakıt

Emin Gıda akaryakıt istasyonu kurarak Eminol markasıyla Ordu ekonomisine hizmet verecek.

info@karadenizekonomi.com / 2.07.2014

Emin Gıda'nın Yeni Markası Eminol Akaryakıt

Fındık sektörünün köklü firması Emin Gıda da faaliyet gösteren ve ikinci kuşak Temel Şenyurt ve Selçuk Şenyurt tarafından yönetilen Emin gıda 48 yıllık deneyimle hizmet veriyor. Emin gıda yatırımlarına akaryakıt sektörünü ekleyerek bu yıl içinde yaptıkları 5 milyonluk akaryakıt istasyonu tesisi ile Eminol markası ile Ordu ekonomisine hizmet verecek.Ordu ekonomisinin geleceğinin parlakve aydınlık olduğunu belirten Emin Gıda yönetim kurulu üyesiTemel Şenyurt Emin Gıda olarak yatırımlarımıza Ordu ekonomisinde yeni yatırımlar yaparak katma değerde bulunmaktayız.Eminol akaryakıt tesisimiz de bu yatırımlara örnek bir yatırımolmuştur.Fındıkta alt yapı eksikliklerinin devam ettiğini kaydeden Emin Gıda Fındık ith ve ihr. Şirketi yönetim kurulu üyesi Temel Şenyurt ürün borsası ve lisanslı depoculuk konusunda adımların hızlanması gerekiyor. Fındık sektöründe son 4 yıldır düşük rekolte gerçekleşiyor.2014 yeni sezonuna fındıkda kardan dondan zarar gördü zararın büyüklüğüne göre fiyatlar belli bir noktaya kadar çıkacaktır.Çünkü Doğu Karadeniz bölgemiz de fındıklar don olaylarından zarar görmüştür.Hükümet üreticimizi korumak amacıyla 2015 destek ödemelerini bu yıl yaparsa üretici birazolsun rahatlar,piyasaya sıcak para girer.Rekoltenin ülkemiz de son yıllarda düşük olması fiyatları 6 seviyelerini korudu. 2023 yılına Türk Fındık ihracatcısı 1 –milyon ton fındık üretimi hedefleniyor.Bunun için ülkemizde ki 700 bin hektar mevcut dikim sahalarında verimliliği artırmamız yeterli olacaktır. Ayrıca verimliliği artırmak ve fındıkda maliyetleri düşürmek adına ülkemizde ki yaşlı fındık dallarının gençleştirilmesi,gübreleme ,ilaçlama yapmak için üreticinin devamlı olarak güçlendirilmesi açısından üreticiye verilen destekleme pirimlerinin özellikle Doğu Karadeniz bölgesi üreticisi için desteklerin miktarını artırılması gerekiyor.devam etmesi gerekiyor diye konuştu.

Firmaları Emin Gıda hakında da bilgi veren Temel Şenyurt Ordunun en eski fındık üreticilerinden olan Emin Şenyurt ticarethanesi 1965 yılında ticari hayatına başladı.1965 yılından bu yana hep istikrarlı büyümesini sürdüren Emin Gıda Fındık 1965 yılından bu güne kadar Ordu da tacir olarak kabuklu fındık alım satımında sektörün güvenilir ve prensipli çalışan önde gelen isimlerinden biri oldu.Dedi.Şenyurt ikinci nesil olarak babadan bayrağı teslim alan Temel ve Selçuk Şenyurt kardeşler 2001 yılında Ordu organize sanayi bölgesinde kırma fabrikasını kurdu ve natural iç fındık üretimi yaparak sanayileşmede ikinci adımı attılar.Emin gıda halen organize sanayi bölgesinde ki fındık kırma fabrikasında üretimini gerçekleştiriyor..Diye konuştu.

Temel Şenyurt fabrikanın 3 bin 44 metrekare alan üzerine kurulu 2 bin 400 metre kare kapalı alandan oluştuğunu da kaydetti.

ETİKETLER;
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar