İhracat Trabzon’da arttı Gümüşhane’de azaldı

Karadeniz Bölgesi’nden ocak ayında gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 arttı. Trabzon yüzde 23’lük artışla bölgede en fazla ihracatı gerçekleştiren il olurken, Gümüşhane’de ise yüzde 81’lik bir düşüş yaşandı.

info@karadenizekonomi.com / 9.02.2020

İhracat Trabzon’da arttı Gümüşhane’de azaldı

Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden elde edilen bilgiye göre Karadeniz Bölgesi’nden bu yılın ilk ayında 363 milyon 571 bin 04 dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Geçen yılın aynı ayında 341 bin 794,99 dolar olan ihracat, bu dönemde yüzde 5,77 artış göstermiş oldu. Trabzon 110 milyon 561 bin 97 dolarlık ihracatla ilk sırada yer alırken, Trabzon’u 63 milyon 595 bin 77 dolarla Samsun, 39 milyon 837 bin 69 dolar ile Zonguldak takip etti. Çelik ve fındık en fazla ihracatı yapılan ürünler oldu.

 

Gümüşhane yüzde 81’lik bir düşüş yaşadı

 

Geçen yılın Ocak ayına göre Trabzon yüzde 23’lük artışla ihracatını en fazla artıran il olurken artış oranın en az yaşandığı il ise yüzde 7,82 ile Bolu oldu. Gümüşhane ise geçen yıla göre ihracatını yüzde 81,75 azaltarak bölgede en az ihracat yapan il oldu.

 

 

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Saffet Kalyoncu yeni sezondan umutlu olduklarına dikkat çekerek, “Uluslararası piyasalarda Türkiye algısı ve Türk ihracatçısının imajının her geçen gün yükseliyor. Buna bağlı olarak Türk ürünlerine olan tercihin artmasıyla 2020 yılındaki ihracatın çok daha üst noktalara ulaşacağından ümitliyiz.” dedi. NAZAN BEDİR /KARADENİZ EKONOMİ

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar