'Karadeniz Ekonomi'Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Gürsoy Ekran Gazetesine Konuk Oldu

Gürsoy''Sokaktaki insanı,esnafı,ekonomiyi sokakta olmayan bir yazar tam anlamıyla yazamaz''

info@karadenizekonomi.com / 1.10.2015

 'Karadeniz Ekonomi'Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Gürsoy Ekran Gazetesine Konuk Oldu

Gürsoy“Tüm yaşam alışkanlıklarının dijital dünya tarafından değiştirildiği bir dönemde dergiler, okuma alışkanlıklarını diri tutan mecralar. Bu anlamda  önemli bir görevi yerine getirdiğimizi söyleyebilirim.”

Karadeniz Ekonomi Dergisi ilk sayısıyla Eylül ayında okurlarıyla buluştu.Karadenizin ilk ve tek ekonomi dergisi olarak, Bölge'nin turizm,sanayi,ticaret ve iş dünyasını okurlarıyla buluşturan dergi'nin ilk ayağı Ordu'da çıktı.Konuyla ilgili sosyal medya ve dijital ortamda lansmanlarına devam eden Karadeniz Ekonomi Genel Yayın Yönetmeni Murat Gürsoy, Altaş TV ''Ekran Gazetesi ''sunucu ve yapımcı Funda Altaş'a konuk oldu.Murat Gürsoy'un ev sahipliğinde gerçekleşen program'da ''Karadeniz Ekonomi''dergisi'nin başlangıç noktasından hedef kitlesine ve Ordu ekonomisine dair bir çok konu konuşuldu.

Murat Gürsoy konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; coşkulu bir heyecanla yayınladığımız bu ilk sayı,ekibimizin güzel bir tecrübesidir.20 yıllık Ulusal gazete tecrübemden sonra ‘’Karadeniz Ekonomi’’ olarak amacımız bölge ekonomisini daha fazla kalkındırmak ve geliştirmek... Karadeniz’in ilk ekonomi dergisi Ordu ayağında başladı. Devamında ise Giresun, Trabzon, Samsun olmak üzere Bölge’nin ekonomisine yön veren,ekonominin zirvesindeki bürokrat ve yöneticilerle siz 

okurlarımızı buluşturmaya devam edeceğiz.Her sayıda farklı bir kurumsal iş ortağımız,bayimiz,iş adamla- rımız dergimizin misafiri olacaktır.Böylelikle sizlerle aramızdaki iletişimi kuvvetlendirirken bizlerde paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor olacağız.

''Ordu'nun geleceği parlak''

Karadeniz Bölgesi konum,turizm,sanayi,ticaret ve sosyal hayatıyla önemli bir kültüre işaret ediyor.Ülkemizin bu anlamda en stratejik bölgelerinden bir tanesi.Bizde nefes aldığımız,her metre karesine hakim olduğumuz memleketimiz Ordu’dan başlayarak ekonomisini masaya yatırdık. Çok önemli değerlerimizin ortak penceresinden çıkanları sizlere sunduk ve başarılı bir çalışma olmasına özen gös- terdik.Kendi ekonomi sitemde ve köşe yazarlığı yaptığım gazetede ve TV programlarımda her defasında Ordu’nun geleceğinin parlak olduğuna dikkat çektim.

''Ordu'nun girişimci potansiyeline ve vizyonuna ışık tuttuk''

Her yıl Türkiye’nin ilk ve ikinci 500 büyük kuruluşu arasına toplamda 10 firma katma başarısını gösteren Ordu ilimizin bu anlamda girişimci potansiyeline ve vizyonuna ışık tuttuğunu hep birlikte görmekteyiz.Sektöre yön verenlerin bir’’ takım dengesinde’’hareket etmesi tüm sorunların üstesinden gelmemizi sağlayacak en önemli faktördür. Ordu devasa projelerine resmiyet kazandırmasıyla bizi alt yapı ve üst yapı noktasında çok farklı yerlere taşıyacaktır. 

Herşeyden önce Ordu-Giresun Havaalanıyla birlikte ulaşım noktasında çok büyük bir yol aldığımız yadsınamaz bir gerçek.Özellikle uluslararası uçuşların yakında başlayacak olması başta turizm ve istihdama yönelik yatırımları Ordu ilimize hızla çekecektir.Bununla birlikte Ordu ilimizi İç Anadoluya bağlayacak olan Karadeniz-Akdeniz yolu projesi,Ordu trafiğini rahatlatacak olan Çevre yolu projesi ve Ordu merkez ,Fatsa,Ünye ilçelerine yapılacak yeni or- ganize sanayi ile birlikte üretim ve yatırım potansiyelimiz hızla artacaktır.Ve tabii ki turizmin can damarı Çambaşı kayak merkezi,Botanik bahçe ve Çikolata park projeleri bitme aşamasına gelmiş önemli prestij projelerini de unutmamak lazım.

Sektöre yön verenlerin bir’’ takım dengesinde’’hareket etmesi şart

Ordu’nun ülkemizin 30’uncu Büyükşehir olmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesinden beklentisi artırmıştır. Bilindiği üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Ordu ve ilçeleri için 52 proje açıkladı. Bu projelerden 7’si mega olmak üzere hayata geçecek projelerdir.Dışarıdan ve içeriden yatırımların artması noktasında ki en büyük denge ve görev Büyükşehir Belediyesine düşmektedir.Bu önemli projeler hayata geçtiğinde her yerden baktığınızda kaza- nan Ordu ekonomisi olacaktır. Ordu kenti Karadenizin sürekli büyüyen kutup yıldızı olmaya aday bir şehir olarak görülüyor. Bacasız sanayi Ordu Üniversitesi, ilimiz için çok büyük önem arz ediyor. Ordu’nun gelişmesinde ve kalkınmasında, geleceğinin planlanmasında üniversiteden projeler beklerken, ilimizde sanayici üniversite işbirliklerinin daha da fazla olmasını bekliyoruz. Siyasetçilerimizinden yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarından iş adam- larımıza uzanan bu zincirde, ortak çaba ile bu hedefe yürüyebileceğimizi buradan söylemek isterim.

Gürsoy''Bizlere destek verip katkıda bulunan herkese buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz''diyerek sözlerini tamamladı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar