Genç çiftçiye 30 bin lira hibe desteği !

Ordu gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal yılmaz, genç çiftçilere verilecek olan 30 bin TL’lik hibe desteği başvurularının başladığını belirterek, başvuruların 11 Mayıs tarihinde sona ereceğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 14.04.2016

 Genç çiftçiye 30 bin lira hibe desteği !

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç çiftçilere verilecek olan 30 bin TL hibe desteği ile ilgili olarak Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda İlçe Müdürlerine ve teknik personellere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıya İl Müdürü Kemal Yılmaz, İl Müdür Yardımcısı Ekrem Oğurlu, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve teknik personellerimiz katıldı.

11 MAYIS’A KADAR BAŞVURU YAPILABİLECEK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kemal Yılmaz, proje başvurularının başladığını belirterek, son başvuru tarihinin 11 Mayıs olduğunu kaydetti. Hibe başvurularının İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapılacağını belirten Yılmaz, değerlendirme işlemi ve Hibe Sözleşmesinin imzalanmasından sonra 120 gün içerisinde satın alım işlemlerinin tamamlanarak genç çiftçilerin hibeden yararlandırılacağını söyledi.

İl Müdürü Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: “İl Müdürlüğü olarak çiftlerimizin Bakanlığımızın sağlamış olduğu desteklerden maksimum düzeyde faydalanması için her daim çaba göstermekteyiz. Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu Genç Çiftçilere 30 bin TL hibe desteği projesi ile yeni bir çalışma alanına girmiş bulunmaktayız. Proje ile Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında kırsal alanda ikamet eden ve tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen, 18-40 yaş aralığında olan gençlerin istihdamına katkı sağlanacaktır. Ülkemiz ekonomisine olduğu gibi, ilimiz istihdamına ve ekonomisine de büyük katkı sağlayacak olan projenin ilimizde yaşayan genç çiftçilere en doğru ve kapsamlı bir şekilde anlatılması gerekmektedir. Bu kapsamda İlçe Müdürleri başta olmak üzere tüm teknik personelime büyük bir görev düşmektedir. Burada edindiğiniz bilgileri öncelikle kendi personelinize onlar aracılığı ile de çiftçilerimize ulaştıracaksınız.” 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar