“İstanbul seferleri arttırılsın”

Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı A.Kadir Engin yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Ordu-Giresun Havalimanı - İstanbul arası uçak sefer sayısının artması gerektiğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 3.07.2018

“İstanbul seferleri arttırılsın”

Engin yaptığı açıklamada, “Bugün Ordu’dan İstanbul’a diyelim ki 15:25’te uçak var. Diğer uçak ise İstanbul’dan 11.25’te. Yani bölge insanı 8 saat uçak beklemek zorunda. Aynı uçak tarifesi Samsun ve Trabzon’a, İstanbul’dan günde 6 uçak varken bizim için en azından akşam 8 gibi uçak seferi koymalarını yetkililerden bekliyoruz. Bu mağduriyetimizin giderilmesini ihtiyaç görüyoruz. Bölge insanı olarak üstünlük değil eşitlik istiyoruz. Havalimanımız her yönüyle rekorlara imza atarken biraz ilgiyle her şeyi halledecektir.

Bilindiği üzere Türkiye ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, açıldığı günden itibaren 2 milyonun üzerinde yolcuya hizmet verdi.

Gülyalı ilçesinde temeli 2011'de atılan ve 22 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılan Ordu-Giresun Havalimanı, daha önce çevre illerdeki havalimanlarını kullanmak durumunda kalan yöre halkına ulaşımda büyük kolaylık sağladı.

HMİ'nin açıkladığı istatistik tablosuna göre, Ordu-Giresun Havalimanı Türkiye genelinde yolcu sayısını en fazla artıran ikinci havalimanı oldu.

DHMİ verilerine göre; geçen yıl ilk 2 ay yolcu sayısı ile bu yıl ilk 2 ay yolcu sayısı karşılaştırıldığında Türkiye genelinde yolcu sayısını en fazla artıran havalimanı 73.877 yolcu ile Ankara Esenboğa olurken, Ordu-Giresun havalimanı 31.882 yolcu artışı ile ikinci sırayı aldı.


Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar