Nice Yolcular Göresin OGU,İyi ki Doğdun!

Ordu Giresun Havalimanı 1 Yaşında!

info@karadenizekonomi.com / 23.05.2016

Nice Yolcular Göresin OGU,İyi ki Doğdun!

22 Mayıs 2015’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından görkemli bir törenle hizmete giren Ordu-Giresun Havalimanı’nın hizmete girişinin üzerinden bugün tam bir yıl geçti.

Ordu ve Giresun’un tam 50 yıllık hayali olan ve sonunda gerçekleşen havalimanı, ilk yılında taşıdığı yolcu ve yaptığı sefer sayısıyla iki ilin ne kadar havalimanına ihtiyacı olduğunu kanıtladı.

Havalimanının birinci yılını doldurması nedeniyle bir açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Olmaz” denilenin olduğu, "yapılamaz" denilenin yapıldığı, "bitmez” denilenin bitirildiği Ordu Giresun Havalimanı'nın bugün 1. yılı. Tam 50 yıllık hayaldi. 8 Cumhurbaşkanı, 25 Başbakan ve 75 Bakan değişti ancak, Ordu hayaline kavuşamamıştı. Hükümetimiz, 2011'de temelini attı. Denize 36 milyon ton taş döküp, 3.5 yıl sonra Avrupa’nın en prestijli havalimanını hizmete açıldı. Havalimanı’nı hizmete açtığımızda ise, havalimanını sanki çamaşır makinesi zanneden muhalefet “Bozuk çalışmaz” dedi.”

Havalimanının Ordu turizmine de önemli katkı sağladığını ifade eden Enver Yılmaz, “22 Mayıs 2015’te hizmete açılan Ordu Giresun Havalimanı’na bugün itibariyle, günlük 21 uçak seferi gerçekleşiyor. Ordu-Giresun Havalimanı’nda, bugüne kadar 3 bin 733 iç hat, 8 dış hat olmak üzere toplam 3 bin 741 uçak seferi gerçekleştirildi. Havalimanının turizm açısından da bölgemize çok büyük etkisi oldu. Sadece Ordu’da turizme yüzde 45’e yakın bir artış sağladı. İnşallah Haziran ayında başta Suudi Arabistan, Almanya ve Avusturya uçuşlarıyla birlikte Ordu-Giresun Havalimanı bölgemizi, ilimizi, Giresun’umuzu şaha kaldıracak. 50 yıllık hayalimizin gerçekleşmesinde, başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimize şükranlarımı sunuyorum.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar