Olam Progıda, 42 basamak birden yükseldi

Olam Progıda en büyük ilk 500’de 42 basamak birden yükselerek 77’ci sırada yer aldı.

info@karadenizekonomi.com / 13.06.2016

Olam Progıda, 42 basamak birden yükseldi

Olam Progıda en büyük ilk 500’e üretimden satışlara 1.102.419.971 TL ciro ile geçen yıla göre 42 basamak birden yükselerek 77’ ci sırada yer aldı.Geçen yıl 119’cu olduğu en büyük ilk 500’de bu yıl yaptığı büyük yatırımlar ve hamlerle 42 basamak birden yükselerek 77’ci sırada yeralarak il 500 firma listesine damgasını vurdu.

Olam Progıda A.Ş Türkiye Başkanı Ufuk Özongun firmanın büyük başarısı hakkında ve fındık sektörü hakkında şu açıklamaları yaptı:

"Olam Progıda AŞ naturel ve işlenmiş fındık alanlarında Türkiye‘nin önde gelen imalatçılarından biri olarak, Giresun‘daki tam teşkilatlı ve modern fabrikası ve Batı Karadeniz yaptığı yatırımlarla sektöre damgasını vurmaya devam ediyor. Olam Progıda A.Ş olarak il en büyük il 500’de devam istikrarlı bir şekilde üst sıralarda yer alan bir firma olmanın gurur içerisindeyiz.

Olam Progıda olarak fındıklarımızın uluslararası piyasalara sunumu Istanbul'daki ve Hamburg'daki bürolarımız vasıtasıyla gerçekleşmektedir. Tedarikini sağladığımız temel endüstriler çikolata, şekerleme, pastacılık, dondurma ve kuruyemiş endüstrileridir.

Fındık piyasaları ve fındık ticaretindeki geniş tecrübemiz ve derin ürün bilgimiz sayesinde müşterilerimizin ürünlerine yönelik çok özel çözümler yaratabilmekte ve gıda güvencesi ile gıda kalitesi konularında en yüksek standartları sunabilmekteyiz.

Firma olarak bu yıl içinde Olam progıda olarak 352.032.044 milyon dolar ihracat yaptı,sektöründe İstanbul’da ihracatta ilk sıraya oturdu. İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, geleneksel olarak her yıl açıkladığı en fazla fındık ihracatı yapan firmalar listesinde birinci olmuştuk. Şimdi de firma olarak en büyük ilk 500 firma listesinde ilk 77 firma içinde yer aldık. Geçen yıla göre 42 basamak birden yükselmek disiplinli ve ekip başarıdır. Politikamız kaliteden ödün vermeden her alanda verimlilik en önemli prsensibimizdir. Olam Progıda olarak Dünyanın önde gelen çikolata ve şekerleme firmalarına işlenmiş fındık tedarik eden ve yerel çerez segmentinde "Fındıkçı" markasıyla bilinen Progıda fındığın yetiştiği Doğu Karadeniz’de ve Batı Karadeniz bölgesinde devamlı olarak yatırım yapan bir firma konumundayız."

Olam Progıda A.Ş Türkiye Başkanı Ufuk Özongun, yatırımlarla büyümeye devam ettiklerini söyledi. Türkiye'nin önemli bir pazara sahip olduğunu belirten Özongun, 900 kişiye yakın istihdam sağladıklarını, "En son Kocaeli’de natürel bir tesis yaptık, devamlı olarak Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz Bölgesinden sürekli yatırım içindeyiz. Türkiyede fındık dikim sahalarında verimin ve kalitenin artması adına devamlı olarak verimlilik ve kalite toplantılarımızı fındık üreticilerimizle ve tedarikcilerimizle yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar