Ordulu Balıkçılar Uydudan Takip Edilecek

Avrupa Birliği (AB) uyum sürecinde yapılan değişiklikler sonrası balıkçıların kayıt dışı avlanmasını önlemek için uydu üzerinden takip dönemi başlıyor.

info@karadenizekonomi.com / 17.05.2016

Ordulu Balıkçılar Uydudan Takip Edilecek

Bakanlık, hazırladığı ve 3 Mayıs'ta Başbakanlığa gönderdiği tebliğ taslağında, denizlerde su ürünleri avlama ruhsatına sahip, boy uzunluğu 12 metre ve üzerinde olan balıkçı gemilerine "Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS)" cihazının taktırılması ve aktif/işlevsel durumda tutulmasını mecburi kılıyor. Belirlenen zamanda ve istenen yerde bulunan balıkçı gemileri için cihazların temini ve takılmasına ilişkin masraflar ve BAGİS ile ilgili GSM ve Uydu abonelik ve haberleşme giderleri 31 Aralık 2018 tarihine kadar Bakanlık tarafından karşılanacak.

Program tarihinden sonra takılan cihazların temini ve balıkçı gemilerine takılması ile ilgili masraflar balıkçı gemisi yetkilisine ait olacak. Ayrıca daha sonra 

takılacak cihazların Bakanlıkça istenen özelliklere sahip ve BAGİS ile uyumlu olması gerekecek. Bakanlıkça istenen BAGİS cihazını taktırmayanlara, cihazı çalışır ve işler durumda bulundurmayanlara, istenen bilgileri doğru ve zamanında Elektronik Seyir Defteri'ne girilmemesi ve zamanında Bakanlıkça belirlenen adrese gönderilmemesi dâhil tebliğ kapsamındaki hükümlere aykırı hareket edenlere idari yaptırım uygulanacak.

"Balıkçının seyir defteri kayıt altına alınacak"

Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, sürdürülebilir balıkçılık yönetimi için, balıkçı gemilerinin denizlerdeki avcılık faaliyetlerinin izlenmesinin, denetlenmesinin ve bu faaliyetlere ilişkin verilerin kayıt altına alınmasının büyük önem arz ettiğini belirtti. Başkan Şahin Aydemir, Türkiye'nin sahip olduğu 8 bin 333 kilometrelik sahil şeridinin, balıkçıların avcılık yaptığı ulusal ve uluslararası suların genişliği ve balıkçılık filosunun büyüklüğü göz önüne alındığında izleme, denetim ve veri toplama çalışmalarının zamanında ve etkin şekilde yapılabilmesi için gelişmiş ülkelerde olduğu gibi uzaktan izleme sistemi teknolojilerinden yararlanmanın kaçınılmaz hale geldiğini dile getirdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar