Rizeden 5 Konuda Mesaj Verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rizelileri önce Kiviye önem verin diye uyardı ,ardından Artvin Rize havalimanının ihalesinin bu yıl yapılacağını söyleyerek müjdeli haberi verdi!

info@karadenizekonomi.com / 21.05.2016

 Rizeden 5 Konuda Mesaj Verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de iş adamlarının ödül töreninde konuştu

Çayı Tahlil Ettirecek

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Rize Ticaret ve Sanayi Odasının en çok kurumlar ve gelir vergisi ödeyen iş adamalarına verilen ödül töreninde yaptığı konuşmada Rize’ye yüksek yargı organlarının başkanlarıyla geldiğini ve istek üzerine çayı tahlil edeceklerini söyledi. Rize’ye yapılan yatırımları dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanı ihalesinin bu yıl yapılacağını ve Artvin-Rize bölgesinin havaalanına kavuşacağını ifade etti.

Rize Lojistik ve OSB Tamam

RİZE’DE hemşehrilerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kivi ve fındığa önem verilmesini istedi. Fındığın da üretilmesini isteyen Erdoğan, “Aynı şekilde 

fındığa da yönelmek gerekir.” dedi. Erdoğan, Rize OSB ve lojistik üs çalışmalarıyla Rize’yi her alanda önemli bir yere taşıyacaklarını belirtti. Bölge için turizmin önemine vurgu yapan Erdoğan, yeni bir otel yapımının yanı sıra Ayder ve Uzungöl’de kentsel dönüşüm projesi gerçekleştireceklerini kaydetti.

HAVALİMANI İHALESİ BU YIL YAPILACAK

Bu yıl havalimanının ihalesinin de yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ihalenin yapılmasıyla Artvin ve Rize'nin bir bölge havalimanına kavuşacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanın Ordu-Giresun'da olduğu gibi aynı şekilde deniz üzerinde yapılacağını ve dünyadaki müstesna havalimanlarından bir tanesi olacağını söyledi. Erdoğan, "Havalimanının inşası ile ilgili teknik hazırlıklar bitmek üzere, adımı kararlı bir şekilde atacağız ve ihaleden sonra da yapımı süratle devam edecek." diye konuştu.

"Kivi'nin endüstrisini kurun''

Şu anda bu konuda adım atan hemşehrileri olduğunu vurgulayan Erdoğan, bunun geliştirilmesi durumunda çayın yanında alternatif ürün olarak Rize'nin yeni bir adım atacağını söyledi. Erdoğan, aynı şekilde fındık konusuna da yönelinmesi gerektiğinin işaret ederek tarımsal üretim için çiftçilere destek olmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Dere ıslahı, içme suyu tesisleri, doğalgaz, yüzde 80'i tamamlanan organize sanayi bölgesi, lojistik üs merkezi gibi çalışmalarla Rize'yi her alanda yeni ve önemli bir yere taşıdıklarını belirten Erdoğan, kent için bir diğer önemli konunun ise turizm olduğunu söyledi.

ÇAY ASIL KAZANÇ OLDU

Türkiye'nin neresine giderseniz gidin çay deyince akla Rize'nin geldiğine dikkati çeken Erdoğan, "Çayı ek değil, asli kazanç kaynağı haline getirerek, hem kalitenin yükseltilmesini hem de üretimin artırılmasını sağladık. Sadece geçtiğimiz yıl, ÇAYKUR aracılığıyla çay üreticilerimize ödenen bedel, 1,1 milyar liradır. Ayrıca, 2004 yılında destekleme kapsamına aldığımız çay üretimi için çiftçilerimize bugüne kadar 1,6 milyar lira nakit ve hibe desteği verildi." dedi. Çay üretiminde ve ticaretinde önemli bir yeri olan ÇAYKUR'u yeni yatırımlarla modernize ettiklerini ve büyüttüklerini dile getiren Erdoğan, Rize'nin çay üretimi konusundaki iddiasını her geçen yıl daha da güçlendirdiklerinin altını çizdi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİŞİM PROJELERİNİ BİR AYDER’E BİR DE UZUNGÖL’E YAPMAMIZ LAZIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Biz, kentsel dönüşüm değişim projeleri yapıyoruz ya bunlardan bir tanesini Ayder'e yapmamız lazım, bir tanesini de Uzungöl'e yapmamız lazım. Ondan sonra da diğerlerine bunu yaymamız lazım. Yapacağız, bunun başka çaresi yok." dedi. Yaklaşık 4 bin kilometrelik bir uzunluğa sahip Yeşil Yol Projesi'ne değinen Erdoğan, şunları söyledi: "Yeşil Yol Projesi'nin 650 kilometreye yakın bir bölümü Rize sınırları içerisinde. Bu projeyle bölgemizdeki doğal güzelliklere yerli ve yabancı turistlerin kolayca ulaşabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Yaylalarımızda talebe cevap verecek tesislerin kurulmasıyla, tüm bölgemizle birlikte Rize'yi de her mevsim cazip bir turizm merkezi hâline getirecek adımları atmakta kararlıyız. Kim ne derse desin, biz bu adımları atacağız."

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar