Tatar''Kent Konseyi tüm Ordu'yu temsil ediyor''

Altaş TV’de Karadeniz Ekonomi programına konuk olan Kent Konseyi başkanı Atilla Tatar konsey çalışmalarını anlattı.

info@karadenizekonomi.com / 11.01.2016

Tatar''Kent Konseyi tüm Ordu'yu temsil ediyor''

Altaş TV’de Murat Gürsoy’un sunduğu Karadeniz Ekonomi programına konuk olan Kent Konseyi Başkanı Atilla Tatar ,Büyükşehir’in destek ve katkılarıyla çalışma gurubu ve yüzlerce gönüllüsüyle birlikte etkinlik yaptıklarını belirtti. Geçtiğimiz yılı değerlendiren Tatar şunları söyledi.

Kent Konseyi olarak iyi bir yıl geçirdik.2015 yılında özellikle dünya kadınlar günü sebebiyle gerçekleşen faaliyetler, satranç federasyonu ve bunun devamında Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kent Konseyi ile gerçekleştirdiğimiz sonuç Bildirgesi’nin kitap haline getirilmesi, son olarak da 19 Aralıkta gerçekleşen İstişare genel kurul toplantısıyla birlikte ,son derece faydalı bir yılı geride bıraktık.

Birçok kurumsal katılımcısı olan kent konseyleri amir değil, organizasyon ve çatı kuruluşudur.

Kent konseyinin amacının ve hizmet kapsamının yanlış anlaşıldığına dikkat çeken Tatar ‘’Çalışma alanımız, yetkilerimiz konusunda zaman zaman anlaşılmadığımızı düşünüyorum. Bunun neticesinde ziyaretlerimizi gerçekleştirip ,faaliyetler alanlarımızın altını çiziyoruz. Bu kapsamda projelerimizi Büyükşehir kapsamında gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ortak akıl bizim projelerimizin yola çıkış rotasıdır.’’dedi.

Ordu Kent Konseyinde Projeler Kabul Edildi

Kurumsal ve bireysel katılımcılarıyla birlikte şehre ve topluma faydalı çalışmalara imza attıklarını dile getiren Tatar,’’Kent konseyi olarak 9-10 projeyi Ordu Büyükşehir Kent Konseyi meclisine sunduk. Profesyonellerden yardım aldık.İstanbulda dünya çapında bir mimarlık bürosu projemize katkıda bulundu.Nasada bilim adamı olarak görev yapan hemşerimiz sadece bizim genel kurulumuza katılmak için geldi, bununla birlikte çok önemli isimler de bu kurulda yerlerini aldılar. Genel kurul için bir kitapçık çıkardık. Şimdiye kadar Ordu Kent Konseyinin yaptığı ziyaretler ve projeler görselleriyle birlikte genel kurul üyeleriyle paylaşıldı ve genel kurulda bu projeler kabul edildi.

Genel Kurulda Rıdvan Yalçının yer alması medyada tartışıldı

Genel kurulda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 23. Dönem Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın’ınmeclis başkanı olmasının medyada tartışma konusu olmasına da değinen Tatar,’’ Ben hiçbir siyasi partiye üye değilim. Divan başkanı dahil oradaki hiç kimse kendi siyasi kimliği kapsamında orada bulunmadı. Ordu adına faydalı bir şeyler gerçekleştirmek adına orada bulunduk. Projeler’in konuşulması gerekirken herhangi bir ismin orada meclis başkanı olması konuşuldu. Ordu kent konseyi siyasi bir zemin değildir ve kimse kendi siyasi düşüncesi lehine bir amaç için orada değil. Bir çok partinin bünyesinde bir araya gelen insanlar bu projelere destek vermelidir. Bunda yanlış olan bir şey yok. Siyasi düşüncesine bakmaksızın biz Kent Konseyine herkesi bekliyoruz ve davet ediyoruz.

Tatar sözlerine Kent Konseyi’nin çalışmalarından bahsederek devam etti.

Büyükşehir Kent Konseyi Avrupa’ya Açıldı

Ordu’lu İş adamı Sefa Yüceden gelen taleple, kendisi Avrupa Kent konseyi temsilcimiz oldu. Çalışma grubu içerisinde bir yönetim kurulu oluşturuldu. Ordu için Avrupa’da tanışma toplantısı yaptık. Ordu için neler yapabilirizi konuştuk. Toplantıda Avrupa Ordu günleri yapmaya karar verdik. Yurtdışında yaşayan diğer Türklerin, ve yabancı kültürlerin Orduyu tanıması açısından son derece olumlu bir karar. Türkiye’ye iş damı ve öğrenci göndererek kendimize üçüncü gözle bakmamızı sağlayacak bir fotoğraf oluşturmaya çalıştık. Üçüncü kuşaklara orduyu tanıtmak önemli bir oluşumdur. Ordunun gelecek vizyonuna ışık tutacak benzer bir projeyi İstanbul ayağında düşünüyoruz.İstanbulda ki derneklerle bir araya gelerek İstanbul çalışma grubu planladık.Bunuda ilerleyen günlerde hayata geçireceğiz. Kültürel kaynaşmaya zemin hazırlayacak projeler bunlar..

‘’İlçedeler de güzel çalışmalarımız olacak’’

Kent Konseyi 19 ilçede henüz yapılanamadı. Bundan sonrası için ilçe temsilcikleri düşünüyoruz. Tiyatro ve kadın günlerine ilçeleri de dahil ederek güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Orduda kültürel etkinliklerle çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Faaliyetlerimiz Ordu, Fatsa, Ünye zemininde yürüyor genelde, ama zamanla ilçeleri de kapsayan çalışmalar yapacağız.

Büyükşehir ‘den tam destek

Kent Konseyinin özel bütçeleri yok. Bu faaliyetleri belediyeler karşılıyor genelde. Sivil inisiyatif ne kadar aktifse o kadar çok karşılık bulur.Şehiri birlikte yönetmek isteyen bir Büyükşehir belediye başkanımız var .Şuana kadarda istemiş olduğumuz projelere destek verilmiştir. Ordunun gelecek vizyonuna yönelik , yollarla ilgili çalışmalar bizimde faaliyetlerimizi hız kattı. Havaalanı açıldıktan bir ay sonra biz tüm Büyükşehirlerden katılımcıların olduğu bir çalıştay gerçekleştirdik. Bu insanların çoğu Orduya ilk kez gelen insanlar. Bu bir anlamda küçük katılımlı bir katkıdır. Ulaşım sayesinde daha da artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Alt payı ve insan kaynağı eksikliklerimizi de zamanla tamamlayarak, daha iyi bir vizyon katacağız.

‘’Ordu Üniversitesinden akademik ve bilimsel katkılar bekliyoruz’’

Üniversitenin konum olarak yanlış bir yere kurulduğunu düşünüyoruz. Üniversitenin şuanda gerektiği gibi katkı sağlayamadığını düşünüyorum. Fiziki yapılanmalar devam ediyor ama biz Ordulu olarak üniversiteye hep askeri birlik olarak baktık. Öğrenci alsın alışveriş yapsın yeter gözüyle baktık. Âmâ üniversite şehre akademik ve bilimsel konularda katkılar sağlar. Önümüzdeki dönemde Kent konseyi olarak katkılar bekliyoruz. Üniversite sanayi işbirliği konusunda şuanda yetersiz ama zamanla bunun değişeceğini ümit ediyoruz.

‘’Köşenizde oturup beni eleştirmeyin’’

Basında zaman zaman hedef konusu oldum. Eleştiri daima doğruyu bulmak için yapılmalıdır. Gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır. Bu gönüllülük esasına göre yapılan bir faaliyet .Önümüzde bizim genel kurulumuz var. Daha iyi yapacağını düşünen birisi varsa ,seneye genel kurula bekleriz. Hatta seçimi de beklemeye gerek yok, burası eksik şurası böyle olmadı diyen gelsin. Derdiniz kişisel değilse, köşeniz de oturup beni eleştirmeyin. Derdiniz Orduysa katılım da bulunun. İnsanlar kendi problemlerini bizim üzerimizden gerçekleştiriyorlar. Bizden muhalif duruş bekleyen kişilere diyorum ,siz önce eleştirdiğiniz konuların arkasından durun, ben gerekeni yaparım..

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar