Vali Balkanlıoğlundan Kamu ve Özel Sektör Ziyareti

Ordu Valisi Ziyaretlerini Sürdürüyor..

info@karadenizekonomi.com / 3.11.2015

Vali Balkanlıoğlundan Kamu ve Özel Sektör Ziyareti

Vali İrfan Balkanlıoğlu, kamu ve özel sektör kuruluşlarının çalışmalarını yerinde görmek, faaliyetler hakkında bilgi almak amacıyla yapmakta olduğu ziyaretlerini bugün de sürdürdü.

İlk Ziyaret, PTT Başmüdürlüğüne

Vali Balkanlıoğlu, PTT Başmüdürlüğü hizmet binası önünde Başmüdür Vekili Şenel Yücel, İşletme Teknik Birimler Müdürü Oğuz Şıhoğlu, İdari Mali Birimler Müdürü Hasan Akagündüz, Posta İşletme Şefi Özcan Eren tarafından karşılandı.

Kurum çalışmaları hakkında PTT Başmüdür Vekili Şenel Yücel’den bilgi alan Vali İrfan Balkanlıoğlu, PTT’nin köklü bir kuruluş olarak hizmetlerine devam ettiğini belirterek, kurumun bir çok hizmeti en güzel şekilde yerine getirdiğini banka, posta ve lojistik alanlarda faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Ordu’da 14 merkez, 27 şube, 21 acente ve 300’ün üzerinde personelle haberleşme ve bankacılık alanında hizmet vermeye çalıştıklarını anlatan Başmüdür Vekili Şenel Yücel, ziyaretlerinden dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür etti.

İl Telekom Başmüdürlüğü’nü Ziyaret

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun ikinci durağı ise İl Telekom Başmüdürlüğü oldu.

Ordu Telekom Başmüdürü Hacı Öztürk ile bir süre sohbet eden Vali Balkanlıoğlu, ”Türk Telekom son yıllarda büyük bir atılım yaptı. Bugün birçok hizmet, internet hizmeti dahil, gsm operatörlerinin servis sağlayıcılığı, televizyon programlarının canlı yayına aktarılmaları, Türkiye’de bütün bankaların, bütün devlet dairelerinin süratli ve güvenli şekilde veri transferleri Telekom aracılığıyla sağlanıyor. İletişim ve telekomünikasyon alt yapısı büyük oranda Telekom üzerinden yapılıyor. Avrupa ülkelerinden bile ilerdeyiz” dedi.

Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu İl Telekom Başmüdürlüğü bir hayli mesafe almış durumda. PTT’nin bir yan kolu, pasif bir kuruluşken ayrılma, özelleşme, şirketleşme neticesinde daha etkin ,verimli ve süratli hizmet götürüyorlar. Önceden telefon telleri direklerden, apartmanların pencere altlarından salkım saçak tellerle giderdi. Artık yer altına alındı, fiber kablo halini aldı. Bir fiber kabloda yüzlerce iletişim aynı anda yapılabiliyor ve bu teknolojilerin tamamı bize geldi. Hizmeti halkın ayağına götürerek, çeşitlendiriyorlar. Teknolojilerini yenilemeye, geliştirmeye personel eğitimine yatırım yapan bir kuruluş Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten İl Telekom Başmüdürü Hacı Öztürk, “İletişim günümüzde en önemli şeylerden bir tanesi. 1.860 km uzunluğunda fiber kablomuz bulunuyor. Fiber abone sayılarımız PSTN 15.600, ADSL 18.758.2014 yılında 89,2015 yılında 35 uç olmak üzere toplamda 35 km fiber çekim işlemi tamamlandı. Türk Telekom olarak üzerimize düşen görevin bilinci içindeyiz.İlimizde üstlendiğimiz görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Sayın Valimizin bizlere göstermiş olduğu yakın ilgi ve destekten dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu daha sonra İl Telekom Başmüdürlüğü çağrı merkezini gezerek, bilgi aldı ve 450 kişinin istihdam edildiği çağrı merkezinde çalışanlarla sohbet ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Poyraz&Poyraz Fındık Entegre Sanayi A.Ş’ye Ziyaret

Vali Balkanlıoğlu son ziyaretini ise Poyraz&Poyraz A.Ş. entegre tesislerine gerçekleştirdi ve Poyraz&Poyraz A.Ş. yönetim kurulu başkanı Mustafa Poyraz’dan fındık entegre tesisi ve üretimi hakkında bilgi aldı.

Fabrikanın 1993 yılında Karacaömer mahallesinde kurulduğunu ve fındık kırma faaliyetlerine ek olarak 1996 yılından itibaren fındık entegre sanayi dalında faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Mustafa Poyraz, ”Fabrikamızda fındık alım satımı, fındık kırma ve işlenmesi, fındıktan yarı mamül ve mamül üretimi ve ticareti yapmaktayız. Biz Ordu da 200 kişiyi istihdam ediyoruz. 100 milyon dolara yakın ihracatımız, 20 milyon dolara yakında iç pazarımız var. Üretim artırılması ve verim artışı konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bunun için bir ekip kurduk. İlaçlama ve Aflatoksin konusunda üreticiyi bilinçlendirmek gerekiyor. Fındığın geleceği parlak” dedi.

Mustafa Poyraz, ”Ordu’nun geleceği turizmde. Sizde bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyor, turizme çok önem veriyorsunuz. Ordu turizmle kalkınacaktır. Çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Ordu’nun ekonomik hayatına önemli katkılar sağlayan kurumlardan bir tanesi olan Poyraz&Poyraz A.Ş.yi ziyaret ederek, bilgiler aldık” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”İstihdama ve Ordu’ya büyük katkı sunan Poyraz ailesine teşekkür ediyorum. Ordu için istihdam sağlayan önemli bir müteşebbissiniz. Bizler de Valilik olarak işadamlarımıza her zaman destek olmaya hazırız” dedi ve teşekkür etti. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar