Vali Yavuz,ilçelerde incelemelere bulundu

İlçe ziyaretlerini sürdüren Vali Seddar Yavuz, bugün Çatalpınar, Kabataş ve Çamaş ilçelerini ziyaret ederek, inceleme ve temaslarda bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 17.11.2017

Vali Yavuz,ilçelerde incelemelere bulundu

Çatalpınar İlçesini Ziyaret Etti

Beraberinde İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer ve bazı il müdürleri ile birlikte ilk olarak Çatalpınar ilçesine giden Vali Seddar Yavuz, Çatalpınar ilçesinde ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti.

Kaymakam Suat Hatam Brifing Verdi

Vali Seddar Yavuz, Çatalpınar Kaymakamlık binası önünde İlçe Kaymakamı Suat Hatam, Çatalpınar Belediye Başkan Vekili Hidayet Samet Türkkan, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Sadık Koca, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Eyüp Okusal ve kurum müdürleri tarafından karşılandı.

Ziyarette, Çatalpınar Kaymakamı Suat Hatam tarafından Vali Seddar Yavuz'a ilçenin tarihçesi, coğrafi yapısı, nüfusu, sosyal yaşamı, kültür-turizm, eğitim, 

tarım, SYDV yardımları ve turizm konularında brifing sunuldu.

Hükümet Konağı Yapılacak Arazide İnceleme

Vali Yavuz, brifingin ardından, Çatalpınar ilçesinde Hükümet Konağı yapılması planlanan arazide incelemede bulundu ve Kaymakam Suat Hatam’dan detaylı bilgi aldı.

İlçe Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Muhtarlar, STK Temsilcileri İle Toplantı

Çatalpınar ilçesi ziyaret programı kapsamında ilçe protokolü, öğretmenler, din görevlileri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla bir toplantı yapan Vali Seddar Yavuz, ihtiyaçları, talepleri ve sorunları dinledi.

“Nasıl bir Ordu? Nasıl bir eğitim anlayışı? Nasıl bir gelecek planlıyoruz? Bunlarla ilgili görüş ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum” diyerek, konuşmasına başlayan Vali Seddar Yavuz, “Kamu hizmeti yapan bütün kurum ve kuruluşların önceliği, vatandaşımız olmalı. Vatandaşımızın sorununu çözmek olmalı. Vatandaşımızın memnuniyeti çok önemli. Bununla ilgili şeffaf, hesap verebilir anlayışının ortaya konması gerekir. Bu şehirde 5.5 milyarlık yatırım devam ediyor. Kamu hakkını korumamız gerekiyor. Söylediklerimizle yaptıklarımızın birbirine uyması önemlidir. Bizim yaptıklarımızla düşündüklerimiz, söylediklerimizle düşündüklerimiz arasında sürekli bir ilintinin olması gerekir. Bunlar arasında eksiklik varsa, sorunlar devam eder. Kibirden uzak duralım. Kendimizi sorgulayalım” diye konuştu.

“Kötü Alışkanlıkları Atın, Hayatı Sporla Tadın” adlı projenin açılış törenine katıldı

Vali Seddar Yavuz, daha sonra Çatalpınar Spor Kulübü tarafından hazırlanan ve Gençlik Spor Bakanlığınca desteklenen “Kötü Alışkanlıkları Atın, Hayatı Sporla Tadın” adlı projenin açılış etkinliğine katıldı.

“Kötü Alışkanlıkları Atın, Hayatı Sporla Tadın” adlı projenin açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, ”Proje bana anlatıldığında çok büyük heyecan duydum. İlçe ziyaretime denk getirerek, bu genç kardeşlerimin heyecanına ortak olmak istedim. Böylesine önemli gençliği önceleyen bir projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen değerli meslektaşım Kaymakamımıza, ekibine, spor kulübüne ve idealist öğretmenlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruma noktasında ciddi bir mücadele verilmesi gereken bir dönemdeyiz. Spor kulüplerimiz başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımız, yerel yöneticilerimiz elbette devlet kuruluşlarımızla işbirliği yaparak bu illeti mutlaka toplumdan kazımalıyız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bu tür alışkanlıkları hiçbir şekilde edinmemesinin yol ve yöntemlerini bulmalıyız” dedi.

Şehit Ailesine Ziyaret

Vali Seddar Yavuz, Çatalpınar ilçe programı kapsamında son olarak, 31 Ağustos 2008 tarihinde Bingöl'ün Yedisu İlçesinde Güvenlik Güçleriyle Teröristler Arasında Çıkan Çatışmada Şehit Olan jandarma Komando Er Salim Güneş'in annesi Gülcemal ve babası Adem Güneş’i ziyaret ederek, taziyelerini iletti.

Vali Seddar Yavuz, Çatalpınar ilçesindeki programını tamamlayarak, Kabataş ilçesine hareket etti.

Kabataş İlçesini Ziyaret Etti

Vali Seddar Yavuz’un, ilçe ziyaretleri kapsamında ikinci durağı Kabataş ilçesi oldu.

İlk olarak Kabataş Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, Kabataş Kaymakamlık binası önünde İlçe Kaymakamı Emrullah Temizkan, Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı İlhan Sayğın, İlçe Emniyet Amiri Kayhan Bingöl, ve kurum müdürleri tarafından karşılandı

Kaymakam Emrullah Temizkan Brifing Verdi

Ziyarette, Kabataş Kaymakamı Emrullah Temizkan tarafından ilçenin genel durumu, yürütülen projeler ve ihtiyaçları hakkında Vali Seddar Yavuz’a brifing verildi.

Vali Seddar Yavuz, Kabataş ilçe programı kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen genç çiftçilerin desteklenmesi projesi kapsamında, 4 genç çiftçiye 37’şer adet koyun dağıtım törenine de katıldı.

Koyunların tamamen hibe olduğunu söyleyen Vali Yavuz, “Gençlerimiz koyunlara en iyi şekilde bakacak, hayvancılığı geliştirecek ve bundan kar elde edeceklerdir. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Esnafları Ziyaret

Kabataş İlçesinde esnafları da ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, esnaflarla ve sokaktaki vatandaşlarla hasbihalde bulundu. Esnafların hal ve hatırlarını soran Vali Yavuz, bereketli kazançlar diledi ve sohbet ederek, hatırlarını sordu.

İlçe Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Muhtarlar, STK Temsilcileri İle Toplantı

Vali Seddar Yavuz, Kabataş ilçesi ziyaret programı kapsamında İlçe protokolü, öğretmenler, din görevlileri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla bir toplantı yaptı.

“Kamu yöneticilerimizin toplumla iç içe, el ele, gönül gönüle olması ve onların sorunlarını çözer vaziyette olması gerekir. Çözemiyorsa niye çözemediğini anlatmalıdır. İnsanları kandırmayın ve aldatmayın” diyerek konuşmasına başlayan Vali Seddar Yavuz, ”Kamu yöneticilerinden, vatandaş geldiğinde sorununu en kısa zamanda çözecek bir yaklaşım göstermelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanlığını Ziyaret

Vali Yavuz, Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz’ı da makamında ziyaret ederek, belediyenin ilçedeki hizmetleri, çalışmaları, projeleri hakkında bilgiler aldı.

Şehit Ailesine Ziyaret

Vali Seddar Yavuz, Kabataş ilçesinde 16 şubat 1990 yılında Diyarbakır’da şehit olan Piyade Çavuş Salih Keskin’in annesi Pembe ile babası Mehmet Keskin’i ziyaret ederek, taziyelerini iletti.

Vali Seddar Yavuz, Kabataş ilçesindeki programının ardından Çamaş İlçesine geçti.

Çamaş İlçesini Ziyaret Etti

Vali Seddar Yavuz’un, ilçe ziyaretlerindeki son durağı Çamaş ilçesi oldu. Vali Yavuz, Çamaş Kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakam Murat Kaplay’dan ilçenin genel durumu, yürütülen çalışmalar, projeler ve ilçenin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Vali Seddar Yavuz, Çamaş ilçesinde de ilçe protokolü, öğretmenler, din görevlileri, muhtarlar ve STK temsilcileri ile bir araya geldi.

Gerçekleştirilen toplantıda, görüş, düşünce ve önerilerini dile getiren Vali Yavuz, toplantıya katılanların sorun, ihtiyaç ve taleplerini de dinledi.

Vali Seddar Yavuz, Çamaş ilçesinde şehit Şener Karadere’nin ailesini de ziyaret ederek, hal ve hatırlarını sordu. İhtiyaç ve taleplerini dinledi.

Vali Seddar Yavuz, şehit Şener Karadere’nin ailesini ziyaretinin ardından, ilçe ziyaret programını tamamladı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar