Akaryakıt fiyatlarının ne olacağını kestiremiyoruz

PÜİS Genel Sekreteri Bahtiyar Köksal, "Akaryakıtta artık iki-üç gün sonrasını tahmin ederek mazot ya da benzin fiyatlarının düşük ya da zamlı fiyat uygulaması olabileceğini kestiremiyoruz. Çünkü Türkiye'nin akaryakıt fiyatlarını tespit etmede kendi içinde bir karar mekanizması yok" dedi.

info@karadenizekonomi.com / 12.12.2022

Akaryakıt fiyatlarının ne olacağını kestiremiyoruz

Petrol Ürünleri İş Verenler Sendikası (PÜİS) Yüksek İstişare Konseyi Genel Sekreteri Bahtiyar Köksal, akaryakıt fiyatlarının önceden tahmin edilebilmesinin artık çok zor olduğunu dile getirdi. Köksal, "Daha önce, brent petrolün düşüp-çıkmasıyla beraber üç aşağı beş yukarı tahmin edilebiliyordu ancak son dönemlerde Plus adında dünya çapında akaryakıt fiyatlarının fiyat belirleme yetkisini elinde bulunduran, fiziki petrol ticaretinin büyük kısmında referans fiyat olarak fiyatları kullanılan bir ekonomi şirketi var. Plus, değerleri benzinin ve motorinin değerlerine göre akaryakıta zam ya da indirim gelebileceğini artık bu şirket üzerinden tahmin edebiliyoruz" dedi.

YENİ UYGULAMA BAŞLIYOR

EPDK'nın bayilerden 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere elektronik pompa üstü yazar ödeme kaydedici cihazları bulundurmaları şartı getirdiğini dile getiren Köksal, "Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası olarak, yazar kasaları Türkiye'de yapan firmalarla temasa geçtik. Önce, 3500 dolarlardan başlayan fiyatlar sunuldu. Sendikamızın çalışmaları sonucunda fiyatı 1390 dolarlara kadar düşürüldü. Ama bu uygulama sadece Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası üyesi olan akaryakıt bayilerini kapsıyor. Maalesef, Türkiye'de 11.500’e yakın akaryakıt bayisinden 9.000'e yakın PÜİS üyesi. Diğer bayilerimizi de en azından bu indirimden faydalanmaları için sendikaya üye olmaya davet ediyoruz. Söz konusu uygulama 1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek" ifadelerine yer verdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar