KARADENİZ EKONOMİ DERGİSİ’NİN AĞUSTOS SAYISI YİNE DOPDOLU

Karadeniz Ekonomi, Ağustos sayısında yine dopdolu içeriği ile sizlerle buluşmanın gururunu yaşıyor.

info@karadenizekonomi.com / 24.08.2022

KARADENİZ EKONOMİ DERGİSİ’NİN AĞUSTOS SAYISI YİNE DOPDOLU

Her sayısında bölgenin lider firmalarını ve birbirinden değerli iş insanlarını sizlerle buluşturan Karadeniz Ekonomi’nin bu ayki kapağında, gerçekleştirdiği ihracatla gurur kaynağı olan BENTAŞ var. Bu sayıda ayrıca, Ordu, Samsun ve Giresun'da tenise gönül vermiş iş insanları ile tenise dair keyifli anları sizler için konuştuk.

Ekibimizin bu ayki araştırma dosyasında ise İSO ilk 500, İSO İkinci 500 ve TİM1000 listelerine giren Karadeniz’in gururu şirketler vardı.

 

Karadeniz Ekonomi 2022 Ağustos Başlıkları:

 

KAPAK

BAKAN VARANK'TAN BENTAŞ'A ÖVGÜ:

TÜM İMKANLARIMIZLA HİZMETİNİZDEYİZ

Ordu'da çıkarılan bentonitten kedi kumu üreterek 76 ülkeye ihracat yapan BENTAŞ'ı ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, firmanın Fatsa’dan Bentonit madenini işleyerek AR-GE çalışmalarıyla çok ciddi bir ürün ürettiğini ve yüksek miktarlarda ihracat yaptığını söyleyerek her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

 

SÖYLEŞİ

“ÖNCELİĞİMİZ DEĞER YARATMAK”

Kurumsal bir yapı altında Karlıbel Grup şirketlerinin daha uzun ömürlü ve kişilerden bağımsız gelişimini amaçladıklarını söyleyen Karlıbel Grup Yönetim Kurulu Üyesi Levent Karlıbel, önceliklerinin ülkeye değer yaratmak olduğunu açıklıyor.

 

ATEM WOOD DÜNYA PİYASASINDA

Hedeflerinin sürdürülebilir büyümeyi kalıcı hale getirmek olduğunu vurgulayan Atem Wood Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Emeksiz, yatırımını tamamladıkları ahşap palet sektöründe Karadeniz'in en yüksek kapasiteli fabrikası ile artık ihracatta daha da güçlü olduklarının altını çiziyor.

 

ARAŞTIRMA

DEVLER LİGİNDE KARADENİZ

İSO ilk 500, İSO İkinci 500 ve TİM1000 sıralamalarının açıklanması ile listeye Karadeniz Bölgesi’nden giren şirketler de belli oldu. Karadeniz Ekonomi olarak Sanayi Devleri listelerine giren firmalardan Durak Fındık, SAMPA, Ulusoy Un, ÇAMSAN Ordu, Poyraz-Poyraz Fındık, CANİK ve Şenocak Gıda ile hedeflerini ve başarılarını konuştuk.

 

ÖNCELİK KALİTELİ ÜRÜN

İhracatta Avrupa ülkelerinin daha kurumsal yapıya sahip firmalarla çalışmak istediklerini belirten Durak Fındık Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak, ihracatı artırarak sürdürdüklerini söyleyerek en büyük önceliklerinin kaliteli ürünü kaliteli şekilde sunmak olduğunu açıklıyor.

 

SAMPA’NIN TEKNOFEST HEYECANI:

“TEKNOLOJİYİ KULLANAN DEĞİL, ÜRETEN ÜLKE OLACAĞIZ”

Samsun'da düzenlenecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne destek vermenin heyecanını yaşadıklarını söyleyen SAMPA Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Altuncu, hem Amerika'da hem de Avrupa'da yeni açılan ve açılması planlanan depolarla SAMPA ürünlerini dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine daha hızlı şekilde ulaştırmayı hedeflediklerini belirtiyor.

 

ULUSOY UN TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 71. FİRMASI

2021 yılında gerçekleştirdiği 9.3 milyar TL satış hasılatıyla Türkiye'nin en büyük 71. firması olan Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, firmanın her sene Fortune500 listesinde, bir önceki seneye göre yükselerek yer almasının başarılı profilini belgelediğini söylüyor.

 

ÇAMSAN, İHRACAT HEDEFİNİ ÜÇE KATLADI

Yeni devreye aldıkları MDF-3 üretim tesisinin tam kapasite ile üretime başladığını duyuran ÇAMSAN Ordu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz, 75 milyon euroluk yatırım ile hayata geçirdikleri yeni tesis ile ihracat hacmini üç katına çıkarmayı hedeflediklerini açıklıyor.

 

İŞİMİZİ MUTLULUKLA YAPIYORUZ

Dünya piyasasını yakından takip ettiklerini belirten Poyraz-Poyraz Fındık Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Poyraz, firmanın fındık sektöründe 40 seneye yakın süredir başarısında işlerini sevmelerine borçlu olduklarını vurguluyor.

 

CANiK YENİ VE EN İNOVATİF ÜRÜNLERİYLE TEKNOFEST'TE

Samsun'da gerçekleşecek, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2022'nin, sponsorları arasında yer alan CANİK, yeni ve en inovatif teknolojilerini burada sergileyecek.

 

DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

69 yıldır olduğu gibi bundan sonra da müşteri memnuniyetini ön planda tutmaya devam edeceklerini dile getiren Şenocak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, bölgenin en önemli geçim kaynaklarından biri olan fındığın pazar payını artırarak, değer yaratmaya devam edeceklerini açıklıyor.

 

TEKNOLOJİ

TEKNOLOJİ ÜSSÜNÜ HAYATA GEÇİRECEK

55 ülkeye depo ve raf sistemleri ihracatı yapan Temesist Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, insansız çalışan depolar için faaliyet gösterecek Endüstriyel Teknoloji üssünü hayata geçireceklerini belirterek, bu birimde başta lojistik ve depolarda robot otomasyon teknolojileri olmak üzere sağlık ve savunma alanlarında Ar-Ge çalışmaları yapacaklarını belirtiyor.

 

TOMRA 5C AYIKLAMA MAKİNESİ, FINDIK İŞLEYİCİLERİNİN KARLILIKLARINI ARTTIRIYOR

Kabuklu yemiş işleme süreçlerine farklı bir soluk getiren TOMRA 5C premium optik ayıklayıcı, mümkün olan en iyi yabancı madde ayıklama performansı için sektörde lider sensör teknolojilerini, makine öğrenimi ve büyük veri analiziyle birleştiriyor.

 

ŞİRKETLER

EŞSİZ BİR TATİL İÇİN ROTANIZ; MAGİC GRUP ÇAMBAŞI DOĞA TESİSLERİ

Çambaşı Doğa Tesisleri'nin 12 ay süreyle hizmet verdiğini ifade eden Magic Group Yönetim Kurulu Üyesi Murathan Hacıbekiroğlu, Türkiye'den ve dünyanın her noktasından kayak ve doğasever sporcuları ağırladıklarını belirtiyor.

 

SANDIKCI'DAN İHTİYACA ÖZEL ASANSÖR

2017 yılında Samsun’da Makine Mühendisi Hüseyin Sandıkcı’nın kurduğu Sandıkcı Asansör, Orta Karadeniz Bölgesi'nde önemli projelere imza atmayı sürdürüyor.

 

“ÖNCELİĞİMİZ YENİLENEBİLİR ENERJİ”

Samsun Kavak Organize Sanayi Bölgesinde İfyıl Thermo Ltd.Şti. firması ile ısıtma sektörüne yönelik cihaz ve yakıt  üretimi için yatırım yapan Özerteknik, gerçekleştirdiği yenilikçi ve teknolojik girişimlerle 28 yıllık tecrübeyle sektöre yön vermeye devam ediyor.

 

SOKAK LEZZETLERİNİN ZİRVESİ ŞERİF BABA YENİ LEZZET DURAKLARI EKLİYOR

Amaçlarının sağlıklı ve lezzetli ürünler sunmak olduğunu ifade eden Şerif Baba Sokak Lezzetleri Franchise Operasyon Müdürü Erdal Özbilen, şirket olarak tüm sokak lezzetlerini bir çatı altında toplayarak Türkiye'nin lezzet sektörüne yeni lezzet durakları eklemeyi hedeflediklerini açıklıyor.

 

ZERE, İKİ KATINI HEDEFLİYOR

Pandemi etkisine rağmen 2021 yılını 5 milyon TL'ye yakın ciro ile kapattıklarını ifade eden Zere Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Zere, 2022 hedeflerinin ise bu rakamı iki katına çıkarmak olduğunu ifade ediyor.

 

SAFİ HOLDİNG'DE ARALIKSIZ ÜRETİM

1965 yılında madencilik sektörü ile üretime başlayan Safi Holding, bugün bünyesinde yer alan beş şirketle aralıksız bir üretim yaparak istihdam yaratmayı sürdürüyor.

 

ELİT İNOX'TAN YÜKSEK KALİTELİ ÇÖZÜMLER

Ürettikleri ürünleri Elit İnox markasıyla Türkiye'nin 81 ili ile birlikte yurt dışı projelerine de gönderdiklerini ifade eden Elit İnox Baca Sistemleri Makine Mühendisi Hakan Boyacı, Türkiye ve yurt dışı pazarında bayi ağına yeni bayilerin eklenmesi adına çalışmalarının devam ettiğini açıklıyor.

 

İHTİYACINIZ YOKKEN SİGORTANIZIN YAPTIRIN

Özel hastanelerdeki tedavilerde, büyük faturaların çıkabildiğine dikkat çeken Ordu Tiryaki Sigorta Aracılık Hizmetleri Sahibi Cantürk Tiryaki,  ihtiyacınız yokken yapılan sağlık sigortasının bu gibi durumlarda imdada yetiştiğini ifade ediyor.

 

ORDU'NUN İHRACATI BABİL LABORATUVAR İLE KOLAYLAŞACAK

Yaklaşık 4 milyon TL'lik bir yatırımla Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinin başında gelen Ordu'da kurulan Babil Laboratuvar’da yapılacak analizlerle gıda ürünlerinin ihracatının kolaylaşması hedefleniyor.

 

ABD TAMAM, SIRADA AB VAR

Yurt içinde ve yurt dışında önemli başarılara imza atmaya devam eden Sarı Kardeşler Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi, ABD’ye gerçekleştirdiği ilk ihracatın ardından Avrupa pazarında da iddialı konuma gelmeyi hedefliyor.

 

EXPERT ŞÖMİNE'DEN İNOVATİF ÜRÜNLER

Şömine, çelik baca, barbekü tasarım ve uygulamalarında teknolojiyi ve yenilikleri yakından takip eden Expert Şömine, özellikle Karadeniz Bölgesi'ndeki müşterilerine yeni ürünler sunmaya ve hayatlarına değer katmaya devam ediyor.

 

GÖRÜŞLER

Emre Alkin / KİRALAR GERÇEKTEN ÇILDIRDI...

Şeref Oğuz / SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN KODLARI DEĞİŞİYOR

İslam Memiş / DOLAR KANADINDA İŞLER DAHA KARIŞIK

 

YAŞAM

İŞ DÜNYASI KORTTA

İş Dünyası son dönemde pandemi döneminin olumsuzluklarını atmak ve zinde kalmak için spora daha çok zaman ayırmaya başladı. Bizler bu bağlamda Ordu, Samsun ve Giresun'da tenise gönül vermiş iş insanları ile tenise dair keyifli anları hakkında sohbet ettik.

 

KİTAP

#benbuyazbunuokurumçünkü:

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar