SİS VARSA, İNİŞ YAPILAMIYOR

PRESTİJ İRTİFA KAYBEDİYOR!

info@karadenizekonomi.com / 16.05.2017

SİS VARSA, İNİŞ YAPILAMIYOR
  • ·Türkiye’nin “prestij projeleri” arasında gösterilen ve açılışı Cumhurbaşkanı tarafından yapılan Ordu Giresun Havalimanında uçak seferlerindeki iptal işlemleri turizm sektörü ve iş dünyasında rahatsızlık yaratıyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin soruna el atması talep ediliyor.

İPTAL SAYISI 30’U GEÇTİ

Ordu Giresun Havalimanı’nda sefer iptalleri sürüyor. İki yıl önce hizmete açılan Ordu Giresun Havalimanında özellikle sisli havalarda uçuş iptalleri yaşanıyor. Yeterli teknik alt yapının olmaması da iptalleri tetikliyor. Perşembe gününden itibaren bölgede görülmeye başlanan sis nedeniyle seferler yine iptal oldu. Yeterli görüş mesafesinin olmaması nedeniyle bazı uçaklar Samsun Çarşamba Havalimanı’na yönlendirildi. İptallerin yanı sıra bazı uçuşlarda rötarlı gerçekleşti.

İPTALLER İTİBARIMIZI DÜŞÜRÜR


“Konum olarak baştan yanlış yere kurulduğu ve inşaat hatası olduğu iddiası var. Bazı uçaklar risk alıp iniyor. THY garantili iniş planlıyor o yüzden bazı durumlarda inmeye çekiniyor. Risk almak da ne kadar doğru o da ayrı bir konu. Uluslararası havacılıkta havaalanı güvenliği diye bir kavram var; emin iniş kalkış yapılabilen bir hava liman olmalı. Tüm fonksiyonları ile tam kapasite kullanılamayan bir hava limanımızın olması bizim için üzücüdür. Bölge olarak ticari ve sosyal puanımızı düşürür.”

KADİR ENGİN-(Ordu Sanayici Ve İşadamları Derneği Başkanı)

BAKANLARIMIZ SORUNLA İLGİLENMELİ


“Uçağın gidebildiği her yere turist gidiyor. Karayolundan daha çok hava alanları tercih ediliyor. Biz her destinasyona tarifeli uçak sayısını artırmaya çalışıyoruz ki ulaşım kolay olsun, oteller ve bölge ekonomisi bundan yararlansın. Ordu’ya ilk dört ayda 317 bin yolcu gelmiş, bu çok iyi bir rakam. Önceden belirlenmiş tarifeli uçuşların iptal edilmesi, uçakların inememesi büyük problem. Bölgedeki bakanlarımız, milletvekillerimiz bu konuda harekete geçebilir. Çözülemeyecek bir sorun olduğunu sanmıyorum.”

MURAT TOKTAŞ-(Karadeniz Turizm Acenteleri Derneği Başkanı)

HAVA LİMANININ KATKISI BÜYÜK

“Sefer iptalleri büyük havalimanlarında da oluyor. Ankara, İstanbul, İzmir gibi illerin hava limanlarında da olabiliyor. Tabi iptallerin yoğunluğu önemli. Ordu ve Giresun hava limanı ile ekonomik ve sosyal anlamda büyük bir hareketlilik kazandı. Ordu dışında yaşayanlar, Türkiye içinde ya da yurtdışından kendi memleketlerine dönüyor. Ev yapan, araba alan, alternatif ürün geliştirenler var. Üniversite öğretim üyeleri büyük kentlerde oturup Ordu ve Giresun’a uçakla gelip gidiyor. Özel hastanelerin doktorların büyük illerden gelip, gidiyor. Hatta yolun başındayız, havalimanının sağladığı imkânın daha yüzde 30’unu bile kullanamıyoruz. Dolayısı sorun ne ise bir an önce giderilmeli.”

ALİ AYDIN-(Ordu Seyahat Acenteleri ve Oteller Platformu Dernek Başkanı)

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar