Eylül ayının ihracat şampiyonu TİSAŞ oldu.

Trabzon’da düzenlenen 5. Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2022 Eylül ayı ihracat değerleri açıklandı.

info@karadenizekonomi.com / 6.10.2022

Eylül ayının ihracat şampiyonu TİSAŞ oldu.

Zirveye katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş; Türkiye, ihracatta 2021 yılında yakaladığı başarıyı 2022 yılının ilk dokuz ayında da devam ettirmiştir. Geride bıraktığımız Eylül ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 9,2 artışla 22,6 milyar dolar olmuştur. Memnuniyetle belirtmek isterim ki bu rakam, tüm zamanların en yüksek Eylül ayı ihracat rakamıdır. 2022 yılı Ocak-Eylül dönemi ihracatımız ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artış ile 188,2 milyar dolar seviyesine çıkarak oldukça güçlü bir performans göstermiştir, dedi.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ise yaptığı konuşmada; 45 ilin ihracatını arttırdığını, Eylül ayında en çok ihracat yapan ilk 5 ilin İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir ve Ankara şeklinde sıralandığını, Trabzon ilinin ise istikrarını koruyarak Eylül ayında 84 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirtti.

Zirvede, bölgenin Savunma Sanayi alanında en büyük ihracatçısı konumunda olan TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi A.Ş.’ye Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından plaket takdim edildi. İhracat değerleri hakkında bilgi veren TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ALEMDAROĞLU; “30 yıllık tecrübemiz ve marka değerimiz ile 62 ülkeye ihracat yapmaktayız. Devreye aldığımız yeni üretim tesisimiz ile üretim kapasitemizde %40, istihdamda ise %25’lik bir artış elde ettik. Sahip olduğumuz Ar-Ge Merkezimiz ile sektörün ihtiyaçlarına yönelik doğru çözümler üretmeye çalışıyoruz. Hedefimiz, ihracat adetlerimizi geçen yıla oranla %30 oranında arttırarak çıtayı daha üst seviyelere taşımak. Bu zirvede sunulan plaket de doğru yolda olduğumuzun en büyük göstergesi olsa gerek” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar