MÜSİAD Bölgesel Tarım Zirvesi’nde Fındık Sektörünün Geleceği Ele Alındı

MÜSİAD, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu koordinasyonuyla düzenlenen Bölgesel Tarım Zirvesi, MÜSİAD Ordu Şubesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıda konuşan Poyraz Fındık İş Geliştirme Direktörü Fırat Bakıcı, fındık sektöründeki stratejik değişiklikleri vurguladı.

info@karadenizekonomi.com / 27.11.2023

MÜSİAD Bölgesel Tarım Zirvesi’nde Fındık Sektörünün Geleceği Ele Alındı

Bakıcı, zihniyetin önemine vurgu yaparak, fındıkta ulusal bir strateji belirlemeden ilerlemenin zor olduğunu belirtti. Özellikle fındığın en büyük alıcısını tacir konumuna sokmanın yanlış olduğunu ifade etti.

Fındıkta sürdürülebilir talep yaratmanın önemine değinen Bakıcı, Amerika’nın badem sektörünün izlediği başarı stratejisini örnek aldıklarını dile getirdi. Hindistan'ın badem sektöründeki başarılarına atıfta bulunan Bakıcı, Türkiye’nin fındık sektöründe benzer bir strateji izlemesi gerektiğini belirtti.

Fındık araştırma enstitüsünün görev ve sorumluluklarının yeniden revize edilmesi gerektiğine işaret eden Bakıcı, badem sektöründeki tutundurma çalışmalarını örnek alarak, fındık sektöründe de benzer bir strateji oluşturulması çağrısında bulundu.

Bakıcı, Türkiye’nin tarım sektöründe yapılan hatalardan ders çıkarması ve köylerin korunarak kentle tamamlayıcı unsurlar olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, fındık stratejisinin sürdürülebilir bir şekilde belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar