Tarım Sektörünün Devleri Samsun'da Bir Araya Geliyor

Samsun, Türkiye'nin tarım sektörünün nabzının attığı adres olmaya devam ediyor. 8. Samsun Tarım Fuarı, 18-22 Ekim tarihleri arasında Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

info@karadenizekonomi.com / 2.10.2023

Tarım Sektörünün Devleri Samsun'da Bir Araya Geliyor

Fuar, Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Birliği, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR), Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve KOSGEB’in katkılarıyla gerçekleşecek.

Fuarın önemine değinen Tüyap Fuarcılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Ayyıldız, Samsun'un tarım potansiyeli ve stratejik konumu nedeniyle tercih edildiğini belirterek, "Samsun, bölgede üretilen meyve, sebze, şeker pancarı, hububat, yem bitkileri gibi tarım ürünlerinin çeşitliliği ve kışlık sebze-meyve üretimindeki iklim avantajı ile öne çıkıyor. Ayrıca ekolojik açıdan organik tarıma ve iyi tarıma uygun bir bölge" dedi.

Samsun Tarım Fuarı, Tarımın Kalbinde Buluşuyor!

Samsun Tarım Fuarı, ulusal ve uluslararası üretici firmaları ile Bafra, Çarşamba, Havza ovalarından gelen büyük çiftçi gruplarını bir araya getiriyor. Ayrıca Karadeniz Bölgesi'nde düzenlenen en büyük fuar olma özelliği taşıyor. Ayyıldız, fuara Karadeniz ve İç Anadolu başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 70 bin ziyaretçinin katılması beklediğini söyleyerek ’’ Fuarın katılımcıları arasında üretici birlikleri, fındık yetiştiricileri kooperatifleri, çeltik üreticileri, bal üreticileri ve tarım kredi kooperatifleri de yer alacak. Samsun Tarım Fuarı, tarımsal mekanizasyon, hayvancılık, teknoloji, zirai ilaçlar, gübreler, tohumlar, fidanlar, sera teknolojileri, sulama sistemleri, çiftçilik ekipmanları ve canlı hayvan yetiştiriciliği gibi birçok ürünün sergilendiği bir platform olacak. Fuar, önceki yıllarda olduğu gibi verimli görüşmelere, iş bağlantılarına, satışlara sahne olacak’’ dedi.

Tarımın Geleceğini Şekillendiren Fuarlar!

Tüyap Fuarcılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Ayyıldız, 2023 yılının ikinci yarısında düzenlenecek olan tarım fuarları hakkında bilgi verdi. Ayyıldız, Tüyap'ın ikinci yarı tarım fuarlarının hız kesmeden devam ettiğini belirtti . Ayyıldız'ın açıklamalarına göre, tarım sektörü tutkunları ve profesyonelleri için dopdolu bir program hazırlanmış durumda. İşte 2023 yılının ikinci yarısında düzenlenecek olan Tüyap Tarım Fuarları:

1. Bursa Tarım Fuarı (3 - 7 Ekim): Tarımın başkenti olarak kabul edilen Bursa, tarım fuarlarına ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 3 - 7 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Bursa Tarım Fuarı, sektördeki son gelişmeleri ve yenilikleri katılımcılarına sunacak.
2. Adana Tarım Fuarı (7 - 11 Kasım): Tarımın kalbi Adana'da atacak. 7 - 11 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan Adana Tarım Fuarı, bölgenin tarımsal potansiyelini ve sektörünün dinamizmini yansıtacak.
3. İstanbul AgroShow Eurasia Fuarı (6 - 9 Aralık): İstanbul AgroShow Eurasia Fuarı, 6 - 9 Aralık tarihlerinde yurt dışından ziyaretçilere odaklanacak. Türkiye'nin tarım sektöründeki uluslararası bağlantılarını güçlendiren fuar, sektör profesyonellerini bir araya getirecek.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar