Perşembe’de OSB olmayınca işletmesini Giresun OSB’ye taşıdı

İstanbul’da başladıkları üretimi, önce Ordu Perşembe’de sürdüren ardından Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olmadığından fabrikasını Giresun Bulancak’taki 2. OSB’ye taşıyan TPM Asansör, yeni yerinde üretim ve yatırımlarına devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 1.08.2022

Perşembe’de OSB olmayınca işletmesini Giresun OSB’ye taşıdı

OSB imkânlarının sanayici için önemli olduğunu açıklayan Erol Batuk, “Sanayicinin yeri OSB’dir, buralarda devlet imkânı vardır ve OSB’den yararlanmak sanayici için avantajdır. Bu yüzden buraya geldik. Çalışanlarımızın da bir kısmına servis sağladık, Perşembe’den her gün gidip geliyorlar. Ordu Perşembe’de de önemli bir OSB açılırsa oraya da seve seve bir işletme kurarız” şeklinde konuştu.

Metal sanayinde asansör sektöründe hizmet veren TPM Asansör, Ar-Ge çalışmalarına önem vererek yaptıkları yatırımlarla dışa bağımlılığı ortadan kaldırmayı hedefliyor. Yüzde yüz yerli üretimle dünya pazarında söz sahibi olan TPM Asansör Yönetim Kurulu Başkanı Erol Batuk, “İkinci iç bilezikten pimli özel rulman montaj hattımızın siparişini verdik. Buradaki amacımız ülkemizdeki bu açığı ve dışa bağımlılığı kapatmayı planlıyoruz” dedi.

Ar-Ge yatırımlarıyla her geçen gün büyüyen TPM Asansör, hem yurtiçinde sektörün yüzde 80’ine hakim olurken hem de yurtdışında bir çok ülkeye ihracat yapıyor. Kaliteli bir hizmet vermek için çalıştıklarını söyleyen Batuk, “Ar-Ge’ye ve inovasyona çok önem veriyoruz. Mühendislik kadromuzla maliyetleri düşürmek ve daha kaliteli ürünleri sunabilmek için bu çalışmalara hep devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemlerde özel rulman yerine igus malzemeli yataklama sistemlerini bünyemizde üretmeyi planlıyoruz” diyerek açıkladı.

Birçok sektöre malzeme ürettiklerinin altını çizen Batuk, “Otomatik kapı açma kapamada kullanılan rulmanlı ve rulmansız plastik makara imalatı, Bunun dışında, yürüyen merdiven, PVC cam balkon, fotoselli kapı, özel konveyör makaraları, özel otomasyon makaraları gibi birçok sektöre hizmet veriyoruz. 60’a yakın kişiye istihdam sağlıyoruz. Her geçen gün istihdam olarak büyüyoruz” diye ifade etti.

 

“İhracat ağımızı genişlettik”

Yurtdışında birçok ülkeye hizmet verdiklerini sözlerine ekleyen Batuk, “İç piyasanın yüzde 80’ine hakimiz. Yurtdışında da birçok ülkeye hizmet veriyoruz. Bugün sektörün en önemli firmalarından Otis ve Wittur’un ana tedarikçisiyiz. Avrupa ve doğu blok ülkeleri, balkan ve Ortadoğu ülkeleriyle beraber Afrika kıtasına kadar ihracat ağımızı genişlettik. Hedefimiz Güney Amerika” açıklamalarında bulundu. Brezilya, Arjantin ve Meksika pazarına girmeyi planladıklarını söyledi.

 

ASEL GÜRSOY

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar