Sağlık ve estetiği buluşturan merkez NSAOPTİMA

Ağız ve diş sağlığı, ülkemizin sağlık alanında önemli yapı taşlarından biri. Sağlık kadar estetik anlayışın da önemli olduğu bu branşta, Ordu’da hizmet veren NSAOPTİMA, tüm ihtiyaçlarınıza tek bir merkezde hizmet vermeye devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2022

Sağlık ve estetiği buluşturan merkez NSAOPTİMA

Uzman hekim kadrosu, modern ve yenilikçi tedavi yaklaşımıyla, diş hekimliğinin tüm branşlarında hizmet veren NSAOPTİMA, ağız ve diş sağlığı alanında bölge halkının taleplerine en uygun şekilde cevap vermeyi sürdürüyor. Tıp alanındaki yeniliklerle birlikte teknolojinin bu konudaki son yaklaşımlarını da bünyesinde barındıran merkez, sağlık turizmi konusunda da Karadeniz’in önemli noktalarından biri haline geliş durumda.

 

2022 yılının başlarında Diş Hekimi Z. Nurdan Gören, Arzu Demir ve Uzm. Diş Hekimi Selman Çelen tarafından kurulan DENTOPTİMA, 3 milyon TL’lik yatırımla Ordu’nun dental turizmine de katkı sağlamayı amaçlıyor. 8 kişilik kadrosuyla hasta memnuniyetini ön planda tutan diş kliniği, hastalara kendilerini evlerindeki gibi rahat hissedecekleri modern bir ortamda yenilikçi bir yaklaşımla hizmet sunuyor.

 

 

TOPLUM OLARAK ARZULANAN NOKTADA DEĞİLİZ

Zelvişan Nurdan Gören, ülkemizdeki ağız ve diş sağlığına verilen önemin sosyo-ekonomik yapı ile direkt ilgili olduğuna dikkat çekerek, “Sosyo-ekonomik durumun yetersiz olduğu bölgelerde oral hijyen eksikliği, dolayısıyla da diş çürükleri periodontal problemler oluşma olasılığı artmaktadır. Hala toplum olarak diş fırçalama, rutin diş hekimi kontrolleri yeterli seviyede değil. Maalesef, bu da toplum olarak çok da iyi durumda olmadığımızı gösteriyor” diyor.

 

 

BRUKSİZM TEDAVİSİ İÇİN NELER YAPILMALI?

Tıbbi literatürde bruksizm olarak adlandırılan, halk arasında uykuda diş gıcırdatma-sıkma olarak bilinen durumun farklı nörolojik ya da psikolojik etkileri olabileceğine değinen Uzm. Diş Hekimi Selman Çelen, “Bruksizm, gece çiğneme ve yutkunma dışında ortaya çıkan diş sıkma halidir ve toplumda çok yaygın olarak görülmektedir. Bruksizmin nedenleri arasında kişilik yapısı, genetik faktörler, ilaçlar, nörolojik veya psikolojik problemler, stres ve uyku bozuklukları etkili olabilir. Bunların yanı sıra ağız içi dokularda dengesizlik, eksik ya da çürük diş, hatalı protezler de bruksizme sebep olabilmektedir. Bruksizm çoğu zaman uykuda gerçekleştiği için hastalar bunu fark edemeyebiliyor. İlerleyen vakalarda, kulak bölgesinden başa yayılan ağrı, çene eklemi ağrısı ile kliniğimize başvuruyorlar. Bruksizm tedavisinde, botoks, ağız koruyucu veya stabilize edici plak kullanımı, eksik olan dişlerin, çürüklerin giderilmesi ile çözüm aranmakla beraber hastalarımızı stres faktörlerinin azaltılması amacıyla psikiyatriye de yönlendirebiliyoruz” ifadelerine yer veriyor.

 

 

GENEL VÜCUT SAĞLIĞINI DİREKT ETKİLİYOR

Ağız ve diş sağlığının genel vücut sağlığını direkt etkilediğine dikkat çeken Çelen, “Ağız ve diş sağlığının bozulması, sindirim sisteminde kalp, beyin, böbrek ve eklemlerde ciddi sorunlar oluşturabileceği görülmüştür. Dişlerdeki enfeksiyonlar, kan yoluyla vücudun diğer organlarını etkileyebilir. Ayrıca dişeti hastalıklarının diyabetle çift yönlü bir etkisi mevcuttur. Yani dişeti hastalığı diyabet kontrolünü güçleştirmekte, aynı zamanda diyabet de dişeti hastalığının şiddetini artırmaktadır. Bununla birlikte bazı kanser vakaları, tümöral büyümeler ilk belirtilerini ağız bölgesinde verebilmektedir. Düzenli tıbbi kontrollerin yanında, düzenli ağız kontrolleri, böyle hastalıkların erken teşhisinde büyük rol oynamaktadır” şeklinde konuşuyor.

 

SOSYAL HAYATA YÖN VERİYOR

“Diş tedavileri kişinin psikolojik durumu, sosyal çevresi, gülüşü ve sağlığını büyük ölçüde etkiler” diyen Diş Hekimi Arzu Demir, “Diş tedavileri, sadece eksik dişlerin giderilmesi, fonksiyon ve fonasyonun düzeltilmesi değil, büyük ölçüde estetiğin de içinde olduğu tedavilerdir. Yapılan incelemelere göre bir kişiye bakıldığında öncelikli olarak dikkat çeken bölgeler gözler ve dişlerdir. Bu nedenle gülüş tasarımı işlemleri son yıllarda popüler hale gelmiştir. Gülüş tasarımı kişilerde çeşitli sebeplerle meydana gelen gülüş bozukluklarının düzeltilerek kişilerin istedikleri görüntüye kavuşmalarını amaçlamaktadır. Gülüş estetiğindeki bozukluklar bilinen aksine sadece estetik kaygı olmanın yanı sıra psikolojik problemlerini de beraberinde getirmekte ve hayat standardını düşürmektedir. Gülüş estetiğinin düzeltilmesi kişilerin kaybettikleri özgüveni geri getirmektedir” ifadelerine yer veriyor.

 

TEKNOLOJİNİN TÜM İMKANLARINI KULLANIYORUZ

Teknolojinin gelişimi ile diş tedavisi estetiğinde yöntemlerin de çeşitlilik gösterdiğine dikkat çeken Z. Nurdan Gören, “Bilgisayar ve teknoloji ile ilgili gelişmeler, tıp ve diş hekimliğinde değişiklikleri beraberinde getirmiştir. Gelişen teknolojinin teşhis ve tedavi alanına etkileri son yıllarda daha çarpıcı bir şekilde görülmektedir. Teknoloji çağıyla beraber dental teşhis planlama, tedavi ve kullanılan malzemeler de bu değişikliğe ayak uydurmuştur. Görüntüleme yöntemlerindeki gelişmeler teşhis ve planlamayı kolaylaştırmış, dijital ağız içi tarayıcılar, 3D teknolojileri yapılacak işlerin hızını, kalitesini, uyumunu arttırmış, malzemelerdeki gelişmeler uygulama kolaylığı, tedavinin başarı şansını da beraberinde getirmiştir. Bu teknolojik gelişimi takip etmeyen bir diş hekimliği düşünülemez” diyor.

 

ORDU, SAĞLIK TURİZMİNDE ETKİLİ OLUR

2022’nin başlangıç dönemleri için oldukça heyecanlı geçtiğini ifade eden Çelen, Ordu’nun sağlık turizmi için önemli bir merkez olabileceğini vurguluyor. Çelen, “Sağlık turizmi denilince şu an ilk akla gelen merkezler İstanbul ve Antalya. Ulaşım kolaylığı ve turizm destinasyonları olması nedeniyle büyük rağbet görüyorlar. Ordu için henüz başlangıç aşamasındayız diyebiliriz. Ama çok daha iyi olacağını düşünmekteyiz. Çünkü doğası, yaylaları, denizi, havaalanı varlığıyla şehrimiz bir cazibe merkezi haline gelebilir. Bu konuda bize de çok büyük görev ve sorumluluk düştüğünün de farkındayız” ifadelerine yer veriyor.

 

TÜM BRANŞLARDA HİZMET VERİYORUZ

Diş hekimliğinin tüm branşlarında hizmet verdiklerini vurgulayan Dişeti Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Uzm. Dt. Selman Çelen, “2022’de 3 diş hekimi bir araya gelerek burayı açtık. Ruhsatımızı aldığımız Nisan ayından bu yana faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Diş hekimliğinin bütün branşlarında hizmet veriyoruz. Çocuk diş hekimliği, implantoloji, restoratif estetik diş hekimliği, protetik tedavi, ortodontik tedavi ve gülüş tasarımı gibi her türlü işlemi burada yapıyoruz” dedi. Hastalara tedavilerde uygun alternatifler de sunduklarını söyleyen Çelen, “Yeni açılmamıza rağmen hasta potansiyelimiz şu anda gayet iyi. Hastalarımız memnun ayrılıyor. Tedavilerin değişik fiyatlaması olabiliyor. Bu açıdan da hastalarımıza alternatifler sunuyoruz. İsmimiz gibi optimum tedavileri hastalarımıza vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuşuyor.

 

EN İYİ MALZEMEYİ KULLANIYORUZ

Kullanılan malzemelerin döviz kurlarına bağlı olduğuna da değinen Çelen, “Diş hekimliğinde kullanılan aldığımız bütün malzemeler Euro veya Dolar kuruna bağlı. Kurun yükselmesi bizi çok etkiliyor. Dolayısıyla hastaları da etkiliyor ama biz mümkün olduğunca hastalarımıza yansıtmamaya çalışıyoruz. Tedavilerin ve malzemelerin artmasına rağmen NSAOPTİMA olarak malzeme kalitesinden ödün vermiyoruz” diyor.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar