Altunel: Girişimcilikten patronluğa uzanan yol

Çalışma hayatına ilkokul yıllarında başlayan ve şuanda 700 kişiye istihdam sağlayan bir iş insanı konumuna gelen İdris Altunel, “İletişim çok önemli. İletişimim kuvvetlidir. Herkesle iletişim halinde olmak lazım” diyerek başarısının sırrının iletişim olduğunu söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 7.03.2022

Altunel: Girişimcilikten patronluğa uzanan yol

1-7 Mart Girişimcilik Haftası dolayısıyla 10 farklı sektörde faaliyet gösteren başarılı iş insanı İdris Altunel ile başarı hikayesini ve girişimciliği konuştuk.

Yaklaşık 700 kişiye çeşitli sektörlerde istihdam sağlayan İş İnsanı İdris Altunel ile çocukluktan itibaren zor şartlardan bugünlere gelerek girişimciliğin ne demek olduğunu gösteren başarı hikâyesini konuştuk. İlkokul yıllarında sakız satarak çalışma hayatına başladığını söyleyen İş İnsanı İdris Altunel, girişimciliği ve girişimci olmak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenleri anlattı.

Sağlık, akaryakıt, gıda, turizm, inşaat gibi çeşitli 10 farklı sektörde faaliyet gösterdiklerini açıklayan İş İnsanı Altunel, “Sektörlerde 700’e yakın kişiye istihdam sağlıyoruz. Rızkın 10 da 9 u ticarette, ticaretin de 10 da 9’u risk almakta. Niyet nasılsa akıbette öyle oluyor. Niyetimiz iyiydi, iyi sonuçlara ulaştık bu günlere kadar. İşimizin sonu yok, 80 yaşına da gelsen emeklilik yok bizde” diyerek iş hayatında emeklilik olmadığını söyledi.

 

Başarıya giden yol çalışma ahlakından geçer

İş hayatında kendisini başarıya ulaştıran önceliğinin çalışma ahlakı olduğunu belirten, “Bizim insanımız kabiliyetli ama biraz çalışma ahlakından uzak. Benim önceliğim çalışma ahlakı. Memursa ne kadar kaytarabilirim? İşçiyse patron görmeden nasıl sıvışabilirim onun planını yapıyor. Ekonomi üzerine bir toplantıda şunu söylemiştim, milli eğitimde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretilirken bir de iş ahlakı ve disiplini dersi verilmeli. Ancak böyle bu millet şaha kalkar. Bu milletin üretmekten ve çalışmaktan başka çaresi yok. İkinci olarak da dürüstlük ve sözünün eri olmak” diyerek ifade etti.

 

Başarının sırrı iletişim ve dürüstlük

İş hayatındaki başarısının sırlarını anlatan İş İnsanı Altunel, “İletişim çok önemli. İletişimim kuvvetlidir. Herkesle iletişim halinde olmak lazım. Her bilgiyi almak lazım, çünkü her bilgiye bir gün ihtiyaç duyulur. Dürüstüm, sözümün eriyim. Bunlar da önemli bence başarının sırrı bunda” diyerek açıkladı.

Girişimcide olması gereken özellikleri anlatan İş İnsanı Altunel, “Gezerken bile amacın gezmek olmayacak. Tüm algıların açık olacak nerde ne var, neyi ülkeme götürebilirim, neyi ne kadar geliştirebilirim, bunda ne kadar istihdam sağlarım gibi sürekli düşüneceksin ve açık olacaksın. Biraz da cesur olacaksın. Gözün kara olacak. Sonunu düşünen kahraman olamaz” diyerek ifade etti.

 

Genç girişimciler araştırmacı olsunlar

Genç girişimcilere araştırmacı olmalarını söyleyen İş İnsanı Altunel, “Şuanda çok teşvik var. Araştırsınlar. Genç girişimciler biraz atılgan olsunlar, araştırıp kendi bütçesine yeteneğine uygun hangi iş varsa, hangi işte başarılı olacağına inanıyorsa adım atsın. Karar verecekler. Ticarette hemen çok para kazanmayı beklemesinler, sabırlı olmak gerek. Kar zararın kardeşidir, ortağıdır bunun bilincinde yollarına devam etsinler. Az kazanacak, öz kazanacaksınız ama başarıya ulaşacaksınız” diyerek başarıya giden tavsiyelerde bulundu.

Gençlerin önlerindeki engellerden bahseden İş İnsanı İdris Altunel, “Gençlerin önündeki engel şu, aynı statüde çok genç var. Farkını koymak önemli. Farklı kurslara gidip eğitim alacaklar, sertifikalar alacaklar. Bunu yapıyorum ama bunu da yapabiliyorum demeli gençler. Çok alanda çok yönlü olmaları gerekir. Çünkü sıradan eleman her yerde var. Ben işveren olarak ‘sen benim ihtiyacım olan çalışanımsın, gel’ demeliyim” dedi.

 

YAREN KAYA

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar