Değirmenciler İhracatta Hedef Büyüttü

Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği’nin (DESMUD) Olağan Genel Kurul Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.

info@karadenizekonomi.com / 22.11.2021

Değirmenciler İhracatta Hedef Büyüttü

“Cumhuriyetimiz ’in 100.yılı olan 2023’te 3.5 Milyar Dolar, 2024’de ise 4 Milyar Doları aşacağız”

Türkiye genelinde bulunan ihracat şampiyonu Değirmen ve Sektör Makineleri üreticileri;  Dünyadaki sayısal birinciliğini devam ettirmek ve Dünya çapında lider durumda olan Türk imalatçılarımızı ve paydaşlarımızı daha ileriye taşıma misyonuyla, önümüzdeki 2 yıl içerisinde rekorlara imza atmak için yeni yol haritasını belirledi.

Değirmen ve Sektör Makineleri Üreticileri Ankara’da bir araya gelip güç birliği yaparak bu fikri pekiştirip hedeflerini revize ettiler. Sektör paydaşlarının yoğun katılımıyla düzenlenen Genel kurulda tüm kararlar oybirliğiyle alınırken, 2023 ve 2024 hedefleri konularındaki kararlılık vurgulandı. Oybirliğiyle yeniden Genel Başkanlığa yeniden seçilen Zeki Demirtaşoğlu; “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Bakanımız Mustafa Varank ve Sayın Bakan Yardımcımız Hasan Büyükdede’nin büyük destekleriyle hedeflerimiz doğrultusunda 4 Milyar dolarlık ihracat rakamını mutlaka geçeceğiz” taahhüdünde bulundu.

Olağan Genel Kurul gündemi kapsamında, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimleri gerçekleştirildi ve alınan tüm kararlar oybirliğiyle kabul edildi.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar