‘Tarım Kredi’ hayal kırıklığı yarattı

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki indirim miktarının beklentiyi karşılamadığını ifade eden büyük yerel market sahipleri, vatandaşın indirimli ürüne ulaşabilmesi için yerel esnafın desteklenmesi gerektiğini vurguladı. OTSO Başkanı Şahin ise yapılan indirimlerin etkili olabileceğini dile getirdi

info@karadenizekonomi.com / 22.08.2022

‘Tarım Kredi’ hayal kırıklığı yarattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde 30’un üzerinde ürüne indirim yapılacağını duyan vatandaşlar reyonlarda hayal kırıklığıyla karşılaştı. Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin çoğunda da vatandaşlar aradıkları indirimli ürünleri bulamadı. Karadeniz Ekonomi olarak konuştuğumuz büyük yerel market sahipleri ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, indirimlerin gerçeği yansıtmadığına ve indirimli ürünlerin raflarda bulunmadığına dikkat çekerek yerel esnafın desteklenmesi gerektiğinin altını çizdiler.

 

“HERKES UCUZ GIDAYA ULAŞILABİLMELİ”

Kalafatlar Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kalafat, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki çoğu ürünün piyasadaki fiyatlardan daha yüksek olduğunu dile getirerek, “Cumhurbaşkanının açıklamasıyla vatandaşlar akın ettiler ancak piyasa fiyatlarını bilmiyorlar. Ciddi bir indirim var zannediyorlar ama öyle her üründe indirim yok. Ekonominin daha iyi yönetilerek herkesin ucuz gıdaya ulaşılmasını sağlamak gerekiyor. Vatandaşın ucuz gıdayı her noktadan alabilmesi lazım. Haksız rekabete sebep olunmaması gerekir. Tarım Kredi Kooperatifi dışında birçok üretici var ve onların yanında çalışan işçisi var. Bu üreticilerin dışlanarak sadece Tarım Kredi Kooperatifinde 3-5 ürünün ucuz satılması halkın gıda sorununu çözmez. Tarım Kredi Kooperatifine ulaşamayan herkesin bu ürünleri ucuza alması lazım. Diğer yerellerdeki satıcıların da aynı ürünlere ulaşarak satabilmesi, halka ulaştırabilmesi lazım” dedi.

 

“ALGI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Ankamar Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Dinçsoy da bir algı yaratılmaya çalışıldığını dile getirerek, “O algı ile piyasa dengelenmeye çalışılıyor. İsabetli bir karar olduğunu düşünmüyorum. Tarım Kredi Kooperatifi’ne verilen desteğin yerellere verilmesi halinde çok daha başarılı indirimler olur. Tarım Kredi 1400’e yakın mağazası ile Türkiye’nin perakende sektöründe fiyat belirleyici gücü yok. Oluşturulan bütçelerle yüksek indirimler yapamazlar. Yerellere destek versinler. Yereller çok daha iyisini yapabilirler” diye konuştu.

 

“YAPILAN İNDİRİMLER ETKİLİ OLACAKTIR”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin ise Tarım Kredi Kooperatiflerinin piyasada düzenleyici görevi olduğunu belirterek, süreç içerisinde indirimli ürün sayısının artabileceğini dile getirdi.

Şahin, “Tarım Kredi Kooperatiflerinde her mağazadaki ürün çeşitleri ve miktarları aynı değil. Tarım Kredi Kooperatiflerinin yaptığı indirimler dengeyi sağlamak için piyasa düzenleyici görevi görüyor. Bu indirimler yeni başladı ve şimdiden sonra zenginleşebilir. Zamanla birçok üründe indirim olacaktır. Bu kuruluşlar piyasayı dengelemek için kar gayesi gütmeyen kuruluşlardır. O yüzden yapılan indirimlerin etkili olacaktır. Yerel marketlere destek verilmesi halinde piyasada Tarım Kredi Kooperatiflerinin indirimlerinden çok daha etkili indirimler yaşanır. Mevcut yerel marketlere verilecek destekle bütün vatandaşlar ucuz gıdaya ulaşabilir” ifadelerine yer verdi.

 

SONER ÖZDEMİR

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar