Ulusoy Un’dan büyük hamle

Söke Un’u satın alınması arkasından hisse geri alım programı açıklanması ile dikkatleri üzerine çeken Ulusoy Un, büyümeye devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 14.02.2022

Ulusoy Un’dan büyük hamle

Söke Un’u satın alan ve yine 2021 yılı içerisinde hisse geri alım programı gerçekleştiren Ulusoy Un, tekrardan hisse geri alım programı açıkladı. Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Günhan Ulusoy, bir TV kanalında yaptığı açıklamada Söke Un’un alımı, hisse geri alım programı ve Ulusoy Un’un hedeflerini anlattı.

Günhan Ulusoy, Söke Un’un alınmasıyla perakendedeki eksikliklerini giderdiklerini belirterek, “Ortaklık arayışına 2020 yılının başında başlamıştık. Tabii burada bizim amacımız şirketin sürdürülebilir büyümesine bir ivme kazandırmak. Özellikle sektörden olan dünyada bu işi bizim kadar iyi yapan birileri ile ortaklık kurabilir miyiz diye bu arayışa girdik. Bu süreç içerisinde bu görüşmelerde şunu da gördük ki sektörümüzde çok büyük bir oyuncuyuz ancak perakende veya bir müşteri markasına sahip değiliz” dedi.

 

2022 yılını entegrasyon yılı olarak hedefliyoruz

2022 yılını entegrasyonla geçireceklerini söyleyen Günhan Ulusoy, “Tabii ki yani Söke Un'un tesisleri yıl olarak daha eski tesisler olmasına rağmen gayet bakımlı bir şekilde faaliyetlerini sürdürebiliyor. Şimdi bizim önümüzdeki çözmemiz gereken bulmaca bu iki şirketin 4 tesisini birleştirmek ve entegre etmek, entegrasyonun verimliliklerinden faydalanmak. En önemli hedefimiz kısa sürede bu entegrasyonu sağlamak. Bunun için 2022 yılını entegrasyon yılı olarak hedefliyoruz” dedi.

 

Şirketin nakit akışına zarar vermeyecek

Açıkladıkları hisse geri alım programı hakkında açıklamada bulunan Günhan Ulusoy, “Biz yakın tarihte 30 Haziran 2021 tarihinde geri alım programı açıkladık ve 15 Aralık tarihinde yine 5 Milyon adetlik bir program açıkladık. Şu anda da 1 Şubatta yaklaşık bundan 45 gün sonra için tekrar bir program açıkladık. Yönetim Kurulunun kararı ile bu gerçekleşiyor. Hisse geri alım programı şirketin mevcut nakit akışından sağlanacak. Yani şirketin seviyesini takip ettiğinizde bu rakam da nakit akışına zarar vermeyecek bir rakam” diyerek belirtti.

Söke Un’u satın alınmasında Hollanda Kalkınma Bankasından kredi kullandıklarını da söyleyen Günhan Ulusoy, “Söke Un’un satın alınmasında Hollanda Kalkınma Bankası'ndan 25 milyon dolarlık bir kredi kullandık ve 6 yıl vadeli dolayısıyla bu Kalkınma Bankası'ndan kullandığınız satın alma + işletme kredisi bizim Söke ile ilgili finansal yükümüzü veya nakit akışına neredeyse hiç müdahale etmeden finansmanı sağlamış olduk” açıklamasında bulundu.

 

MURAT GÜRSOY

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar