İnşaat sektörü 2020’yi pozitif kapatacak

Hazır Beton Endeksi” 2020 Ekim Ayı Raporu’na göre ekim ayı ile birlikte 5 aydır inşaat sektörünün yükseliş trendini devam ettirdiğini ortaya koyarak inşaat sektörünün yılı tüm ekonomik zorluklara rağmen pozitif tarafta kapatacağına işaret etti.

info@karadenizekonomi.com / 11.11.2020

İnşaat sektörü 2020’yi pozitif kapatacak

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2020 Ekim Ayı Raporu’nu açıkladı. Ekim ayı ile birlikte 5 aydır inşaat sektörünün yükseliş trendini devam ettirdiğini ortaya koyarak inşaat sektörünün tüm ekonomik zorluklara rağmen pozitif tarafta kapatacağına işaret etti.

Yükselen faiz, kredi yavaşlaması, talepteki durağanlık, ABD seçimleri sonrasında Türkiye-ABD ilişkilerindeki yeni gelişmeler, pandemiye yönelik alınacak tedbirler ile birlikte yılın son 2 ayında ekonomik faaliyette yavaşlama beklenmekte olduğunu belirten THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, ‘’PMI yani Satın Alma Yöneticileri Endeksi ve kapasite kullanım oranlarındaki son rakamlar bu yavaşlamanın başladığını ortaya koymaktadır. İnşaat sektörünün de bu gelişmelerden bağımsız bir hareket sergilemesi beklenemez. Ancak ekim ayı THBB Hazır Beton Endeksi rakamları inşaat sektörünün yılı, tüm ekonomik zorluklara rağmen pozitif tarafta kapatacağına işaret etmektedir. Yılın üçüncü çeyreğinde yani Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında Türkiye ekonomisinin büyümeye uygun makro konjonktürü içerisinde inşaat sektörünün de ciddi bir atılım gösterdi. Ekim ayı sonuçları inşaatın son çeyrekte de potansiyelini ortaya koyacağını ve ekonominin büyümesinde kendinden beklenenin üstüne çıkacağını bize söylemektedir’’ ifade etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar