Kademeli normalleşme martta başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamada bulunarak mart başında Türkiye'nin salgın önlemlerinde kademeli normalleşmeye geçeceğini belirtti.

info@karadenizekonomi.com / 18.02.2021

Kademeli normalleşme martta başlıyor

İşte kademeli normalleşme süreci;

Aşı çalışmaları hızla sürüyor. 5,5 milyonun üzerinde aşılama yaptık. Yerli aşı çalışmalarını da yakından takip etmeyi sürdürüyoruz. Mart aşılamada yüksek rakamları yakalayacağımız bir dönem olacak. İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz.

Sokağa çıkma yasağını da vaka ve aşılama gibi faktörlerle kademeli olarak kaldıracağız. Halen uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu, illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir. Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

‘’KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ MART SONUNA UZATILDI’’

Elbette salgın tedbirlerinden etkilenen hizmet sektörleri başta olmak üzere sıkıntı yaşayan esnaf ve şirketlerimizin bulunduğunu da biliyoruz. Hayata geçirdiğimiz toplamı 311 milyar lirayı bulan destek ve teşviklerle, bu sıkıntıları bir nebze hafifletmenin gayreti içerisindeyiz. Sosyal destek, kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneği başlıkları altında milletimize aktardığımız kaynak 53 milyar lirayı buldu. Kısa çalışma ödeneğinin süresini son defa olarak Mart sonuna, asgari ücretteki artış miktarı kadar yükselttiğimiz nakdi ücret desteğini de 17 Mart'a uzattık.

‘’ÇİFTÇİYE DESTEĞİ YÜZDE 100 ARTIRIYORUZ’’

Gübre desteklerini yüzde 100 artışla iki katına çıkarıyoruz. Hububatta dekara 8 lira olan gübre desteğini, 16 liraya yükseltiyoruz. Dekara 10 lira olan organik gübre desteğini 20 liraya yükseltiyoruz. Bu destekler ilkbahar döneminde çiftçinin hesaplarına yatırılacak.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar