Büyük İhracatçıların Aradığı Firma

Atem Wood firması Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Emeksiz, “Atem Wood Palet olarak uluslararası büyük markalarla çalışan bir firma konumundayız. ‘İhracatçının Yükünü Üstünden Alıyoruz’ sloganıyla yola çıktık”

info@karadenizekonomi.com / 29.01.2022

Büyük İhracatçıların Aradığı Firma

Atem Wood Palet çok kısa bir süre içinde büyük bir atılım göstererek Uluslararası büyük firmaların aradığı bir marka konumuna geldi. Konuyla ilgili olarak Karadeniz Ekonomi’ye konuşan Atem Wood firması Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Emeksiz, “Firma olarak inovasyona ve AR-GE‘ye çok büyük önem vermekteyiz. Son teknolojiyle donatılmış olan firmamız yaptığı yatırımlarla birinci sınıf palet üreterek Avrupa’ya ihracat yapan uluslararası ve yerel büyük ihracatçılarımızın tercih ettiği önemli bir marka haline geldik” dedi.

“Müşterilerimizden gelen yoğun talep üzerine Emek palet olarak ayrı bir şirketimizden de ikinci sınıf palet taleplerine yaptığımız yeni yatırımla artık taleplere cevap verebilen stoklu çalışan bir kurum haline geldik. Kalite ve müşteri memnuniyeti ana prensibimiz” diyen Atem Wood Palet Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Emeksiz, sektörde son yaşanan gelişmeler için de şu açıklamaları yaptı:

“Lojistik sektörünün can damarı olan ahşap palet üreticileri son 1 yılda aşırı yükselen ağaç fiyatları ve hammadde sıkıntısı yüzünden sektörümüz önemli sıkıntılar baş göstermeye başladı. Lojistik sektörünün can damarı olan ahşap palet üreticileri son 1 yılda aşırı yükselen ağaç fiyatları ve hammadde sıkıntısıyla sektör karşı karşıya gelmiş durumdadır. Yeterli ahşap palet üretilememesi halinde ülke ihracatının tehlike içine girme ihtimaline karşı üzerine görev düşen herkesin yoğun bir çalışma içine girmesi sektör adına umut verici bir gelişmedir. Günümüzde ahşap palet olmadan taşıma ve depolama yapılamıyor. Sıkıntının daha fazla büyümeden çözülmesi için desteğe ihtiyacımız var. Biz palet veremeyince ihracat durma noktasına gelebilir" dedi.

Emrah Emeksiz, bir diğer önemli sorunun ise hammaddeleri olan ağacın fiyatının son 1 yılda yaklaşık 6 kat artması olduğunu söyledi. Fiyat artışının nedeninin sadece kur olmadığını vurgulayan Emeksiz  "Asıl sorun hammadde yetersizliği. Tüm dünyada ağaç fiyatları tavan yaptı. 1 yılda tam 6 kat artan fiyatlar ve hammadde yetersizliği yüzünden üyelerimiz çok zor durumdalar" dedi.

 

En yüksek kapasiteli ahşap palet üretim tesisi

İkinci yılını geride bırakmaya hazırlanan Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek kapasiteli palet üretim tesisi Atem Wood “Yükünüzü üzerimize alıyoruz” sloganıyla çıktığı yolda yaptığı 2.5 milyon TL’lik yatırımı ile bölgenin en yüksek kapasiteli ahşap palet üretim tesisi oldu. Türkiye’nin sayılı, Karadeniz’in ise en yüksek ısıl işlem ve kurutma fırın kapasitesi ile EPAL-EURO ve inşaatlık kereste üretimi ile müşterilerine ürün tedariki sağlayan firma,  şu an için aylık 10 bin adet üretim kapasitesine sahip.

Bölgenin yıllık 1 milyon adet civarında palet talebi olduğunu söyleyen Atem Wood Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Emeksiz, ‘’2021 risk aldığımız bir yıl olmuştu fakat ihracatta kırılan rekorlar sektörü olumlu yönde etkilediği için başarılı bir yıl geçirdik ve kısa sürede sektörde ki öncü firmalardan bir tanesi olduk. Yeni yılda da bu başarılarımızı sağlam temellere bağlayacağız’’ dedi. Hedeflerinin Türkiye pazarında söz sahibi, öncü ve inovasyona açık bir işletme olmak olduğunu söyleyen Emrah Emeksiz, tedarikçisi olduğu firmalara karşı sorumluluklarının üst seviyede olduğunu belirtti.

Sevkiyatlarını aksatmadan yaptıklarını da sözlerine ekleyen Emrah Emeksiz, “En önemli işimiz sevkiyatlarımızı aksatmadan zamanında yapmak. 2022 yılında yine aynı bilinçle yolumuza devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz enflasyon sarmalı maliyetlerimizi her geçen gün artırsa da tedarikçisi olduğumuz firmalara minimum şekilde yansıtmaya çalışıyoruz. Atem Wood palet olarak her zaman kazan kazandır stratejisini belirledik. Bizim için önemli olan şey sürekliliktir. Bu da bize kısa bir zamanda yüksek başarılar getirmiştir” şeklinde konuştu.

 

Krizlerde fırsatçılık yapmadık

Arz-talep dengesizliği nedeniyle yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda kereste ve tomruk fiyatlarında son 1 yılda yüzde 100’den fazla artış yaşandı. Artan fiyatlar zincirleme olarak palet üreticilerini olumsuz etkiledi. Yılbaşından bu yana üç kat artan kereste fiyatları hem ahşap kasa, palet ve bandıl üretimi yapan firmaların maliyetlerini yükseltti. Akdeniz ve Ege Bölgeleri’nde yaşanan orman yangınlarının sektörü de etkilediğini ama yaşanan global krizi iyi yönettiklerini ifade eden Emrah Emeksiz; “Yaşananlar hepimizi derinden üzmüştür. Orman Genel Müdürlüğü (OGM) yanan ormanların envanterlerini pazara kazandırmak için tomruk ihalelerine ara vermişti. Bu da erittiğimiz stoklarımızı yerine koyamamamıza ve ağaç fiyatlarında aşırı yükselmeye sebep oldu. Bu süreçte yetkililerle iletişime geçerek yanan ağaçların palet sektöründe özellikle ihracat paletlerinde kullanımında sıkıntılara sebep olacağını çatlama ve renk gibi unsurların paletlerde sıkıntılar doğuracağını belirttik. OGM’de sorunlarımızı dinleyerek ihaleleri tekrar açtı. Tomruk fiyatlarında dünyada bir artış söz konusu. Avrupa pandemi sürecinde insan gücü eksikliğinden dolayı kesimlerini yavaşlatarak dış pazarlara yöneldi. Bu da bizim gibi dövizin değerli olduğu ülkelerde talebin artmasına tomruk ve kereste fiyatlarının yükselmesine sebep oldu. Kısa süre içinde 3-4 kat artan ve artmaya devam eden tomruk fiyatları sektörde belirsizliği beraberinde getirdi. Biz de bu süreçte fiyatlarımızı stoklarımıza bağlı olarak kademeli bir şekilde müşterilerimize yansıttık.  Uzun dönem anlaşmalardan geri durduk ve stok maliyetimize göre fiyatlandırmalar yaptık. Müşterilerimize durumun izahıyla ve fiyat artışlarında stoklarımızdan müşterilerimiz faydalandırarak süreci doğru yönetiyoruz. Fırsatçılık yaparak kısa vadeli hesaplar yapmadık, yapmamaya da devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar