5 milyon solucanla organik gübre üretti

Semra Şahin, 2018 yılında 500 bin solucanla çıktığı yolda bugün 5 milyon solucanla ürettiği organik gübreyi üreticilerin hizmetine sunuyor.

info@karadenizekonomi.com / 3.09.2022

5 milyon solucanla organik gübre üretti

‘Organik gübreyle, sağlıklı gıda, sağlıklı insan’ sloganıyla 2018 yılında kurulan Hepasol Gübre, üreticilere kaliteli hizmet sunmaya devam ediyor.

Hepasol Yönetim Kurulu Başkanı Semra Şahin, “Solucan çiftliği ve gübre üretme tesisimiz olan Hepasol Gübre, Çorum’da bulunmaktadır. Şirketimiz, organik solucan gübresi ve organomineral gübre üretiminde faaliyet göstermektedir. Ayrıca Kırmızı Kaliforniya Solucanı türünden elde edilen Hepasol Katı Solucan Gübresi ve Sıvı Solucan Gübresi ile zengin leonardit kaynaklarının işlenmesiyle elde edilen katı toprak düzenleyiciler ve solucan gübresinin mineral gübrelerle desteklenmesinden elde edilen sıvı orgamineral ürünleri de mevcuttur” diyor.

Hepasol Organik Granül Solucan Gübresi ve Hepasol Organik Sıvı Solucan Gübresi ürünlerinin AR-GE çalışmaları ise Hitit Üniversitesi ve şirket bünyesinde bulunan mühendisleri ve danışman akademisyenleri ile tamamlandı.

 

VERİM ARTIYOR

“Hepasol olarak, çiftçilerimizin ve üreticilerimizin ihtiyaçlarını anlamayı, çözüm odaklı bakmayı, memnuniyetlerini öncelikli hedefimiz olarak belirlemeyi, tutmayı ve tüketicilerimizin en iyi verimi alacakları ürünleri sunmayı benimsedik” diyen Şahin, “Amacımız; kaliteli, sağlıklı ve organik ürünler üreterek tarımda fark yaratacak sonuçlar elde etmek. ​Türkiye’deki tarım toprakları maalesef organik madde bakımından oldukça yoksun. Bu bağlamda amacımız toprağı hak ettiği organik maddece zenginleştirmek ve gelecek nesillere verimli topraklar bırakmak” diye konuşuyor.

Kimyasal gübrelerin zamanla toprakta kimyasal atıkların birikmesine ve faydalı mikroorganizmaların zarar görmesine sebep olabildiğini dile getiren Şahin, “Hepasol olarak, doğadan gelenin, doğayı kirletmediğine inanıyoruz. Bu bakış açımızla, doğa dostu Kırmızı Kaliforniya Solucanı ile organik gübre üretiyoruz. Organik gübreyle daha sağlıklı gıda ile daha sağlıklı insanlar yetişeceğini biliyoruz” ifadelerine yer veriyor.

500 BİN SOLUCANLA BAŞLADIK

27 yıllık pazarlama sektörü tecrübesini üretim fikriyle birleştiren Şahin, “Organik solucan gübresi ülkemizde de çok fazla bilinen bir ürün değil. Bunun yanı sıra birtakım kirli bilgiler de var. İşe başlamadan önce bu konuda eğitim alabileceğim kurumları araştırdım ve özel bir kurumda bununla ilgili eğitim aldım. Eğitim aldıktan yaklaşık 6 ay sonra da 500 bin solucanla işe başladık” diyor.

İşe başladıklarında 190 bin lira sermaye harcadığını belirten Şahin, “Asıl harcamayı gübrenin sıvı tarafı istiyor. Teknik donanım ve o prosesi yapmak için harcama yapmak gerekiyor. Şu ana kadar 1 milyon TL civarı yatırım yaptım. 500 bin solucanla başladığımız işte, şu an 5 milyon solucanımız var. Solucanlar için özel üretim yataklarımız var. Her şeyden önemlisi bu işi yapabileceğimi gördüm ve çok sevdim” ifadelerine yer veriyor.

ÜRETİM ARTIYOR

Ürünlerin katı, sıvı ve bitkisel sıvı solucan gübresi olarak üçe ayrıldığını belirten Şahin, “Eğitimin ve bilimin olmadığı hiçbir iş doğru yürümez. Şu an katı gübre üretiyoruz. Bu üretimi de solucanı besleyip, dışkısını alarak işliyoruz. Sıvı gübreyi ise dışkının içerisindeki bütün faydalıların sıvıya dönüştürülmesi ile elde ediyoruz. İlk sıvı gübre çalışmalarımızı Hitit Üniversitesi’nde mikrobiyolog olan Sayın Gülçin Alp ile yaptık. Kendisiyle önemli projelere imza atıyoruz. Şimdi de AR-GE ve ürün geliştirmelerimiz de devam ediyor. Bundan sonra da farklı iklim ve bölgelere göre yeni ürünler geliştirmek için çalışıyoruz” diyor.

Türkiye genelinde 12 bayilerinin olduğunu belirten Şahin, görüşmelerin sürdüğünü ve bayi sayısını da artacağını belirtiyor. Şahin, tek başına girdiği sektörde bugün 7 kişiye istihdam sağlıyor ve gelecek yıl bu sayının daha da artacağını dile getiriyor.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar