Soydan’dan kota çağrısı

Toprak Mahsulleri Odası’nın fındık alımında kota uygulamaması gerektiğini ifade eden Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odası Koordinasyon Kurulu Başkanı Aslan Soydan, “Dönüm üzerinden hesap yapıldığında en az 140-150 kilo alması gerekiyor” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 15.08.2022

Soydan’dan kota çağrısı

Fındık maliyetinin iyi hesaplanması gerektiğini ifade eden Soydan, “Hem üretimin ne kadar olacağı hem de üretim süresinde yapılan masraflar dikkate alınmalı. Bu yıl farklı bir sezon geçirdik. Fiyatlarda yüzde 300-400 artış yaşandı. Geçen yıl dekarında 73 kilo üzerinden maliyet hesabı yaptık, bu yıl 106 kilo üzerinde yaptık. Bu farklılıklar maliyet hesabının iyi yapılmasının önemini ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Soydan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “TMO’nun dönüm üzerinden hesap yapıldığında en az 140-150 kilo fındık alması gerekiyor. Bu yılki talebimiz bu oranda olmasını sağlamaktır. TMO’nun aldığı fındık az olursa serbest piyasa üreticiyi zorlar. Devlet desteğiyle FİSKOBİRLİK’in de devreye girmesi sağlanmalı.”

 

SONER ÖZDEMİR

KARADENİZ EKONOMİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar