Ferrero'dan yeni ortaklık!

Ferrero, birçok sektördeki şirketler için tedarik zinciri haritalama, izlenebilirlik ve şeffaflık çözümlerinin önde gelen sağlayıcısı Sourcemap ile yeni ortaklığını duyurdu.

info@karadenizekonomi.com / 29.01.2021

Ferrero'dan yeni ortaklık!

Ferrero’dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ferrero, kendi kaynaklı fındıklarının tam izlenebilirliğini sağlamaya kararlıdır. Sourcemap’in teknolojisi, tedarik zincirlerini görselleştirmek ve izlenebilirliği artırmak için kapsamlı bir platform sunarak, Ferrero’nun bu konudaki çabalarını daha fazla şeffaflık elde etmek için tedarikçileriyle birlikte çalışarak daha da güçlendiriyor. Sourcemap'in platformu aracılığıyla Ferrero, sosyal ve tarımsal uygulamalarla ilgili önemli verileri toplama, veri bilimi yoluyla değer zincirini doğrulama ve performansın sürekli olarak iyileştirilmesini sağlama olanağına sahip olacak. Ferrero’nun küresel tedarik faaliyetleri de dahil olmak üzere dünyanın gıda tedarik zincirlerinin çoğu aynı ortaklıkla karşı karşıyadır. Fındık tedarik zincirinin kendine özgü zorlukları vardır. Örneğin Türkiye'de şu anda yaklaşık 470.000 resmi olarak kayıtlı fındık çiftçisi bulunmaktadır.  İzlenebilirlik için en gelişmiş teknolojileri kullanmak, yönetişimi daha da güçlendirecek ve aynı zamanda Covid-19'un bir sonucu olarak Ferrero’nun ilerlemesi üzerindeki olası kısa vadeli etkisini azaltacaktır. Sourcemap Kurucusu ve CEO'su Leonardo Bonanni, "Görünürlüğü artırmak, sosyal standartlara uyulmasını sağlamak ve fındığın katı kalite spesifikasyonlarını karşılamasını sağlamak için Ferrero’nun fındık değer zincirinin izlenebilirliğine katkıda bulunmaktan heyecan duyuyoruz."  diyor. Satın Alma ve Fındık Şirketi Başkanı Marco Gonçalves ise “Ferrero, herkes için değer yaratan bir fındık sektörünün arkasındaki itici güç olmayı hedefliyor.  Tedarik ettiğimiz hammaddelerin sosyal ve çevresel kalitesi Ferrero için çok önemlidir.  Yakın zamanda yayımlanan Fındık Tüzüğümüz, bu konudaki taahhütlerimizi, sürekli iyileştirme yaklaşımı üzerine kurulu olarak özetlemektedir.  Sourcemap ile ortaklığımız, daha fazla tedarikçi şeffaflığı elde etmek ve kaliteyi artırmak için önemli bir yapı taşıdır.” diyor.”

"Ferrero is pleased to announce a new partnership with Sourcemap, a leading provider of supply chain mapping, traceability, and transparency solutions for companies across multiple industries. Ferrero is committed to achieving full traceability of its sourced hazelnuts. Sourcemap’s state-of-the-art technology provides a comprehensive platform to visualize supply chains and enhance traceability, further strengthening Ferrero’s efforts in this regard in working with its suppliers to achieve greater transparency. Through Sourcemap’s platform Ferrero will have the possibility to collect key data on social and agricultural practices, validate the value chain through data science and ensure that performance is continuously improving. Most of the world’s food supply chains, including Ferrero’s global sourcing activities, are facing the same commonality: complexity. The hazelnut supply chain has specific challenges, highlighted by the fact that, for example, in Turkey there are currently around 470,000 officially registered hazelnut farmers. Using the most advanced technologies for traceability will further strengthen governance and also mitigate the potential short-term impact on Ferrero’s progress as a consequence of Covid-19.

"We are thrilled to contribute to the traceability of Ferrero’s hazelnut value chain to enhance visibility, ensure that social standards are adhered to, and that hazelnuts meet rigorous quality specifications.” says Leonardo Bonanni, Sourcemap Founder and CEO. “Ferrero aims to be a driving force behind a hazelnut industry that creates value for all. The social and environmental quality of the raw materials we source is essential to Ferrero. Our recently published Hazelnut Charter outlines our commitments in this regard, founded on a continuous improvement approach. Our partnership with Sourcemap is an important building block towards achieving greater supplier transparency and enhancing quality.” says Marco Gonçalves, Chief Procurement & Hazelnut Company Officer."

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar