Durak Fındık otomasyon gücünü artırdı

Durak Fındık, yeni teslim aldığı 5 adet TOMRA NIMBUS BSI+ makineleri ile otomasyon gücünü arttırıyor

info@karadenizekonomi.com / 17.06.2020

Durak Fındık otomasyon gücünü artırdı

Beş ayrı fındık işleme tesisinde TOMRA ayıklama makineleri kullanan Durak Fındık, yeni teslim aldığı 5 adet TOMRA NIMBUS BSI+ makineleri ile otomasyon gücünü arttırıyor. Fındık işleme için ayıklama makineleri ve teknolojilerinden faydalanan Durak Fındık, son teslim aldığı makineler ile Ordu, Samsun, Hendek-Sakarya'da bulunan tesislerindeki makinelerinin sayısını 28'e çıkartıyor.

‘’Otomasyon yatırımlarımız kesintisiz sürüyor’’

2006'dan bu yana TOMRA ayıklama makinelerini kullandıklarını ve üretim verimliliği ile doğru orantılı olarak kapasitelerini de artırdıklarını belirten Durak Fındık Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak, ‘’Var olan müşterilerimize talep ettikleri standartlarda ürün sunarken yeni müşterilerimizi de portföyümüze katarak üretim kapasitemizi yükseltiyoruz. Bu doğrultuda otomasyon yatırımlarımızı da kesintisiz sürdürüyoruz. TOMRA makinelerimiz ile aynı üretim seviyesini baz aldığımızda manuel ayıklamaya göre yüzde 15 ek verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlıyoruz. Ürün kalitemizi de müşterilerimizin sıkı kalite beklentilerini karşılamak üzere artırdığından TOMRA makineleri, bizler için ideal yatırım oluyor’’ diye konuştu.

‘’ Tüketicilerin gıda kalite beklentisi sürekli artıyor’’

Pandemi sürecinde gıda alanında otomasyonun önemini gördüğümüz çok farklı bir süreçten geçtik diyen Durak, ‘’Her büyük gıda üreticisinin tesislerini otomasyon ile güçlendirmesi gerektiğini zaten hepimiz biliyoruz. ancak bu süreçte hali hazırda yatırım yapanlar ara vermeden üretime olması gereken seviyelerde devam edebildi. Covid19 salgını süresince üretimimiz durmadı. TOMRA ayıklama makinelerimiz sayesinde çalışanlarımızı güvende tutarak ve gerekli önlemleri alarak üretimimize devam edebildik. Eğer tamamen manuel ayıklama yöntemi ile çalışsak her ne yaparsak yapalım alınacak önlemler neticesinde üretimimizi gereken seviyelerde korumamız mümkün olamazdı. Otomasyon tabi ki yaşadığımız bu olağanüstü durumdan bağımsız, her zaman avantaj sağlıyor. Tüketicilerin gıda kalite beklentisi de sürekli artıyor. Dolayısıyla ürün kalitesi ve üretim verimliliğini arttırmak için otomasyondan faydalanmanız bir zorunluluk’’ dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar