Fuar maliyetleri yüzde 80 düşecek

Fuarları dijital ortama taşımak için harekete geçen yerli alt yapı girişimi Exhibin, fuar deneyimini online olarak sunabilen bir altyapı geliştirerek maliyetleri yüzde 80 düşürüyor.

info@karadenizekonomi.com / 2.07.2020

Fuar maliyetleri yüzde 80 düşecek

Pandemi sürecinde dünya çapında tüm fuar etkinlikleri iptal edildi, ticari tanıtım faaliyetleri kısıtlandı. Yılda ağırladığı 303 milyon ziyaretçi ile sektörler için büyük önem taşıyan fuarları dijital ortama taşımak için harekete geçen yerli alt yapı girişimi Exhibin, fuar deneyimini online olarak sunabilen bir altyapı geliştirdi. Artırılmış gerçeklik ve oyunlaştırma gibi teknolojilerden yararlanılarak hazırlanan altyapı ile fuarların içerdiği tüm faaliyetleri canlı yayın ve anlık etkileşim imkanıyla tamamen dijitalleştirdi. Bu sayede fuarcılıkta 10 yılda gerçekleşmesi beklenen dijital dönüşüm birkaç ayda başlarken 137 milyar dolarlık sektörün %20’sinin dijitalleşeceği öngörülüyor. 

‘’Mekanları dijitale taşıyacağız’’

Online fuar deneyiminin hem maliyet hem de ulaşılabilirlik açısından daha avantajlı olduğunu dile getiren Exhibin kurucuları Mahmut Hüdayi Sakarya ve Ali Çağlar, ‘’Fuarlar, hem organizatörlere hem de katılımcılara yılda ortalama 137 milyar dolara mal oluyor. Ancak bu denli yüksek meblağlara rağmen fuarlar tüm ziyaretçiler ve katılımcılar için ulaşılabilir değiller. Bu durum pandemi döneminde daha da çözümsüz bir hal alırken Exhibin olarak şu ana kadar sunulan çözümlerden farklı olarak mekanı dijitale taşımak yerine etkinlik deneyimini dijitale taşıyarak fuar deneyimine yeni bir boyut kazandırmak istedik. Böylece sektörün %20’sini dijitalleştirerek maliyetleri hem organizatörler hem de katılımcılar için %80 düşürmeyi hedefliyoruz’’ diye konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar