Bölgede Sağlık Turizminin Öncüsü Fatsa Termal & Spa Otel

​​​​​​​35 Milyonluk bir yatırım olan Fatsa Termal & Spa Otel, Sarmaşık Kaplıcası olarak bilinen Ordu’nun tek termal otel olma özelliğiyle sağlık turizmine bölgede hizmet veriyor.

info@karadenizekonomi.com / 14.02.2022

Bölgede Sağlık Turizminin Öncüsü Fatsa Termal & Spa Otel

Karadeniz’e özgü yemekleri ve Karadeniz doğasını yansıtan çevresiyle yerli ve yabancı turistler tarafından çok rağbet gören Fatsa Termal & Spa Otel’in her geçen gün ziyaretçi sayısı artmaya devam ediyor.

Otelin termal özelliğinden dolayı sağlık turizmi adına Ordu’da önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Gizem Kaynak, Otelin 4 yıldızlı olduğunu ve bunun yanı sıra Turizm işletme ve güvenli turizm sertifikalarına sahip bulunduğunu söyledi.

Ziyaretçileri her geçen gün artıyor

Kısa zamanda aylık 3 Bin civarında bir konaklamaya ulaştıklarını açıklayan Gizem Kaynak, “Toplamda 35 Milyon TL’lik bir yatırım otelimiz. 2021’in Haziran ayında resmi açılışımızı yaptığımızdan dolayı daha yılımızı tamamlamadık. 7 ayımızı doldurduk. Ortalama aylık konaklama bazlı düşünürsek 3 Bin misafir civarında ziyaretçimiz oluyor. Tabi bu günü birlik kullanım, spa kullanımı ve restaurant için gelen misafirlerimizle birlikte artış göstermektedir” diyerek ziyaretçi sayılarının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

 

Hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatini çekiyor

Hem yerli hem de yabancı turistleri ağırladıklarını ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Meltem Duran, “Fatsa Termal Spa Otel olarak ilk açıldığımız 1 Haziran tarihinden beri ağırlıklı olarak Karadeniz Bölgesi'nden çok sayıda misafir ağırladık. Samsun ve Giresun açılış tarihimizden itibaren otelimizi en çok dolduran misafirlerimizden oldular. Bunun dışında Karadeniz Bölgesi'nde bilinen şifalı bir su olduğu için Karadeniz Bölgesi'nde bulunan diğer illerden de çok talep oldu. Yine İç Anadolu Bölgesinden misafirlerimiz, iklimimizin ağaçlığımızın, yeşilliğimizin, orman bitki örtümüzün zenginliğinden dolayı da buraya çok ilgi gösterdiler. İç Anadolu bölgesinden gelen misafirlerimiz doğa açısından büyüleniyorlar. Buna ek olarak Akdeniz Bölgesi'nden gelen misafirlerimiz oldu. Yurtdışı bazlı konuşacak olursak otelimizin açıldığı 1 Haziran tarihinde yoğun olarak gurbetçilerimizin olduğu bölgelerden ziyaretçilerimizi ağırladık. Fransa ve Almanya bölgesinde Ordulu çok fazla gurbetçimiz mevcut. Gurbetçiler dışında turist anlamında bakacak olursak yine Rusya’dan, Avusturya’dan, Amerika’dan, Özbekistan’dan çok fazla misafirlerimiz geldi” diyerek açıkladı.

 

Dünya standartlarının üzerinde bir kaynak suyu

Termal suyun otel açılmadan önce Sarmaşık Kaplıcası olarak meşhur olduğunu söyleyen Meltem Duran,  “Öncelikle suyumuz bölgemizde çok eşsiz bir sudur. Mineral açısından oldukça yüksek bir değere sahip. Dünya standartlarının çok üzerinde bir mineral değeriyle bu otel açılmadan önce sarmaşık kaplıcası olan haliyle bir çok kişiye şifa olmuş bir kaynak. Şifası dilden dile aktarıldığı için yine bu Fatsa Termal Otel açılmadan önceki haliyle de çevrede meşhur bir kaynak sudur. Otelimiz Ordu’daki tek termal şifalı su kaynağıdır. Mineral değeri bakımından Dünya standartlarının son derece üzerinde bir şifalı kaynak suyudur. Literatürde de hipo termal mineralli kaynak suyu olarak geçiyor” açıklamasında bulundu.

Meltem Duran, termal suyun bir çok rahatsızlıklara iyi geldiğine de dikkat çekerek, “Florürce çok zengin bir suya sahibiz. Bunun dışında yine kalsiyum mineralleri, potasyum mineralleri zengin olduğu için ağırlıklı olarak romatizma, kireçlenme, mide bağırsak sendromları, gastrointestinal rahatsızlıklar, doku zedelenmeleri, kas zedelenmeleri gibi sporcu rahatsızlıklarında şifa gösteriyor. Aynı zamanda içerisinde kükürt olmaması sebebiyle çok şeffaf, berrak ve içilebilir bir sudur. O yüzden biz gelen misafirlerimize mutlaka spa resepsiyondan içmeleri için de suyumuzdan ikram ediyoruz” dedi.

 

Doğal güzelliklerin merkezinde

Otelin çevresinin Karadeniz’i tam anlamıyla yansıttığına belirten Meltem Duran, “Otelimiz doğanın içerisinde olması sebebiyle tam da Karadeniz’in bitki örtüsünü yansıtan bir nitelikte dağların ortasında Karadeniz’in bitki örtüsünün derinliğini misafirlerimizin çok rahatlıkla yaşayabileceği Karadeniz kültürünü hissedebilecekleri bir bölgede konumlanıyor. Otelimizin yanında yine Ilıca ırmağımız mevcut. Çevrede de çok fazla yürüme yolları, doğal güzellikler ve su yolları olduğu için misafirlerimiz yürüyüşler yapabiliyorlar” diyerek açıkladı.

 

“Çoğunlukla şifa bulmak için geliyorlar”

Hastalıklardan şifa bulmak için gelen müşterilerin çoğunlukta olduğunu ifade eden Meltem Duran, “Termal otel olarak biz en başta sağlığı müşterilerimize sunuyoruz. Sağlık anlamında çeşitli rahatsızlıkları olan misafirlerimize yoğunlukla hizmet veriyoruz. Termalin bildiğiniz gibi şifalı su olması sadece hastalıklar konusunda değil metabolizmayı kuvvetlendirdiği için hastalıkların önlenmesinde de büyük bir rolü var. Bu anlamda misafirlerimiz şifa bulmaya ek olarak bildiğiniz gibi spa suyla gelen sağlığı ifade ettiği için misafirlerimiz burada sağlıklarına sağlık katarken aynı zamanda stresten arınma ve ruhsal olarak daha iyi hissetme gibi farklı avantajlarda sağlayabiliyorlar” dedi. Meltem Duran,  verdikleri hizmetlerden de bahsederek, “Konaklayan misafirlerimiz de günü birlik misafirlerimiz de öncelikli olarak termal suyumuzdan şifalanmak için geliyorlar. Onun yanında uzman terapistlerimizle birlikte kese, köpük hizmetimiz, masaj hizmetimiz var. Öncelikle suya girilmeden önce kese köpük yapılmasını öneriyoruz ki gözenekler açılsın ve sudaki mineraller vücuda daha iyi girsin. Onun dışında peeling hizmetimiz var. Termal kil maskesi uygulamaları var. Ayak detoksu hizmetimiz var. Öncelikle hamamda keseyi tercih ediyor misafirlerimiz. Daha sonra masaj ve termal sudan faydalanıyorlar” diye ifade etti.

SONER ÖZDEMİR

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar