Turizmcilerin gözü Kabine Toplantısı’nda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı'nda turizm sektöründe KDV desteğinin uzatılması konusunu masaya yatıracaklarını belirtti.

info@karadenizekonomi.com / 20.06.2021

Turizmcilerin gözü Kabine Toplantısı’nda

Aşılamada özellikle son dönemde gerçekleşen atılımla yeni bir döneme girildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Ülkemiz yavaş yavaş seyahat kısıtlamalarıyla ilgili listelerden çıkmaya başladı. Fransa'nın ardından Rusya'nın da bu doğrultuda aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz. En son NATO Zirvesi'nde Sayın Macron ile yaptığımız görüşmenin meyvesini aldık. Fransa da olumlu adımını bu konuda hamdolsun attı, atıyor. Önümüzdeki haftalarda bu sürecin daha da hızlanacağı anlaşılıyor. Böylece turizmcilerimizin 2021 sezonunun en azından ikinci yarısını değerlendirebilmelerini temin edeceğiz. Yatırımcılarımıza bu yeni döneme hazırlanmalarını şimdiden tavsiye ediyorum. Bu süreçte bir defa daha görülmüştür ki Türkiye'de tatil yapan turist ülkemizden kolay kolay vazgeçemiyor’’ diye konuştu.

‘’ Destekler ve teşviklerle sektöre her türlü kolaylığı gösteriyoruz’’

Turizm sektörüne verilen KDV desteğine değinen Erdoğan, ‘’KDV noktasındaki desteği de haziran sonuna kadar uzattık, herhalde yeter. Mehmet Bey, '1 ay daha uzatalım' diyor. Kabine Toplantımızda tekrar bunu masaya yatırırız ve toplantı sonrası yapacağım ulusa seslenişte inşallah bu müjdeyi de ayrıca veririz. Devlet olarak biz de destekler ve teşviklerle sektöre her türlü kolaylığı gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. Yerli ve uluslararası tüm yatırımcılarımızın meseleleriyle şahsen ilgilenmeyi en başta gelen görevim olarak görüyorum. Tabii derdi ülke ve millet olmayanlar bunu anlayamaz’’ ifadelerini kullandı.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar