Altınel Grup bir ilke imza attı

Altınel Grup, Ordu’da ve ülkemizde bir ilke imza atarak, yepyeni konseptte 24 saat açık marketi hizmete sundu. Akaryakıt istasyonu ile birlikte hizmet veren mağaza, sağladığı avantajlar ile büyük beğeni topladı.

info@karadenizekonomi.com / 14.11.2022

Altınel Grup bir ilke imza attı

Altınel Grup, yaklaşık 14 milyon TL yatırım bedeli ile Ordu’ya kazandırdığı yeni mağaza ile misafirlerinin büyük beğenisini topladı. Türkiye en büyük istasyon marketlerinden biri olan mağaza, 7 gün 24 saat müşterilerine kapılarını açık tutacak.

Altınel Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ali Altınel, işletmenin özgün konsepti ile müşterilerinin beğenisine sunduklarını ifade etti. Altınel, mağaza için çok sayıda ulusal market zincirinden teklif gelmesine rağmen ANKAMAR’ı tercih ettiklerini belirterek, “Türkiye’nin en büyük istasyon marketlerinden birini yaptık. İnşaatı yapmak kolay. İnşaatçılık tarafımız olduğu için de ama bu ölçekte bir marketi işletmek kolay değil. Tecrübemizin olmadığı bir sektör. Perakende, marketçilik sektörü. Bunun için birçok ulusal firma kiralama talebinde bulundu ama biz burada sektörünün lider firması olduğunu gördüğümüz, ANKAMAR firmasıyla özellikle hareket etmek istedik. Çünkü hem metrekare başına satış rakamları şu anda Karadeniz'de bir numaralar. Ürün çeşitleri, fiyat politikaları, personel yapısı, profesyonellikleri gerçekten işin içine girdiğiniz zaman insanı etkiliyor” dedi.

 

RAKİPLERİMİZDEN AYRIŞTIK

ANKAMAR’ın Ordu’nun çok değerli bir markası olduğuna vurgu yapan Altınel, Yaklaşık 500 çalışanı bulunan bir firma. Kars'ta 400 dönüm çiftlikleri var. Kendi et süt üretimini orada yapıyorlar. Gerçekten Ordu için şans olan bir firma. Yollarımızı onlarla bileştirmek istedik. Firma yetkilileriyle konuştuğumuzda baktık onlar da bizim gibi hizmet odaklılar. Yani bu istasyonu, bu marketini 24 saat açık tutmanın bir maliyeti var. Onlar da her ne olursa olsun bunu yapmak istediklerini Ordu'ya hizmet etmek istediklerini, kendi sektörlerinden, rakiplerinden ayrışmak istediklerini bu projeyle ortaya koydular. Bizim de zaten amacımız oydu. Çok güzel bir birliktelik oldu. Şu anda insanların, en önemli gider kaynağı gıda ve akaryakıt. ANKAMAR’la, ikisini bir araya getirip insanlara nasıl bir fayda sağlarız diye düşündük ve 4 Kasım'da istasyonumuzda birlikte ANKAMAR YEDİ YİRMİ DÖRT şubesini açmış olduk. Güzel de bir açılış gerçekleştirdik. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler'in ve diğer siyasi parti temsilcileriyle birlikte açtık” dedi.

 

BÜYÜK AVANTAJLAR SAĞLAYACAK

“ANKAMAR'la birlikte yakıtta kazanılan harcamaları markette, markette kazandıkları puanları harcayabilecekleri bir ortak sistem geliştiriyoruz” diyen Altınel, “Market alışverişini yaparken insanlar indirimli yakıt bedava yakıt kazanabilecek. Yakıt alırken marketten indirimli ürünler alabilecek. Hane halkının şu anda en çok zorlayan iki temel masrafı yani market alışverişiyle akaryakıt alışverişini indirimli ürün satışlarıyla bir araya getirdik. Yılbaşında da büyük kampanyalarımız duyulacak. Çok iddialıyız. İşte belli bir market alışverişine bedelsiz yakıt vermek gibi veya Türkiye'deki en uygun yakıt fiyatlarını, birim fiyatlarını lanse edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

ORDU, TURİZMDE CİDDİ İVME KAZANDI

Ordu ve bölge ekonomisine dair değerlendirmelerde bulunan Altınel, Ordu’nun özellikle son yıllarda turizmle adından sıkça bahsettirdiğini dile getirdi.

Altınel, “Fındık, elbette bölgemizin temel ekonomik ürünü. Fındığı bir kenara koymamız mümkün değil ama son dönemlerde görüyoruz ki Ordu, turizmini ön plana çıktı. Özellikle Çambaşı'nda yapılan kayak merkezleri, bungalov evler, otel yatırımları çok kıymetli. Ortada çekilen ulusal bir dizinin yerel bir yansımasını gördük Ordu'nun tanıtımı açısından. Bunların hepsinin üst üste gelmesi Ordu'yu biraz daha fındıktan ayrıştırıp turizme dair diğer yatırımlara yöneltti. Ülkemizde dövizin yükselmesiyle birlikte ihracat yapan firma sayısı da arttı. İhracat miktarları arttı. Organize Sanayi Bölgemizde sadece iç piyasaya hizmet veren firmaları şu anda görüyoruz ki ihracata da ağırlık verdiler. Şehrimize, ülkemize döviz kazandırıyorlar. İnşallah Ordu’da ikinci sanayi bölgesinin de devreye alınmasıyla çok ciddi yatırımlar gelecek. Çok acil bir şekilde ikinci organize sanayi bölgesinin yapılması lazım. Bildiğimiz kadarıyla büyükşehir kamulaştırma için bir mücadele içinde. Ama arsalar da kıymetli. Sonuçta bu arsaları da vatandaştan gasp eder gibi alamıyorsunuz. Bedelini ödemeniz gerekiyor. Herkesin yeri kıymetli. Vatandaşlarımızla, belediyemiz bir şekilde ortak noktada buluşmasını organize sanayi bölgesini şehrimize kazandırılmasını, sanayi yatırımlarımızın yakın ilçelerdeki sanayi bölgelerine kaymasındansa Ordu'muzda şehrimizde yapılmasını istiyoruz. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nda da değişiklik oldu. Yeni başkanımız Levent Karlıbel geldi. O da yeni bir heyecan getirdi Ordu'ya. Projeleri çok güzel. İnşallah projelerinin hepsini gerçekleştirmek nasip olur. Onunla birlikte şu anda orada yeni bir heyecan var. İnşallah bu heyecanla daha güzel şeyler olacaktır” diye konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar