Bacacı, yeni markasıyla ihracat hedefini yükseltti

“Üreteceğimiz ürünlerle bölge istihdamına ve ihracatına katkıda bulunacağız” diyen Bacacı, ürün çeşitlerini artırmayı planladıklarını söyleyerek hedeflerinin 5-6 milyonluk ihracat olduğunu açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 30.05.2022

Bacacı, yeni markasıyla ihracat hedefini yükseltti

Fındık sektörüne 35 yıldır yatırım yapan Bacacı Ailesi, şimdi bu yatırımlara yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Hedeflerinin ihracat olduğunu belirten Bacacı Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Okan Bacacı, yıl sonu yapacakları yatırımın son teknoloji ile donatılmış bir entegre tesisi olduğunu söyledi.

Bacacı Fındık’ın kurucusu Aladdin Bacacı tarafından 1987 yılında Samsun’un Terme ilçesinde kurulan şirket, kabuklu fındık alım satımının yanı sıra 1999 yılında Samsun-Ordu karayolu üzerinde kurduğu fındık kırma tesisiyle iç fındık satışına da başladı. Hızla büyüyen şirket 2 bin 500 metre kare açık alan olmak üzere toplamda 6 bin 600 metre kare alanda yıllık ortalama 12 bin ton fındık işliyor.

Yeni kurdukları markayla ürün çeşitliliğini artırdıklarını belirten Bacacı Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Okan Bacacı, “Yeni kurduğumuz marka NutHaz ile naturel, kavrulmuş, kabuklu fındık ufak paket ürünleri de tüm online satış mağazalarında satışa sunduk” dedi. Yılda ortalama 10 bin ton kabuklu fındık işlediklerinin altını çizen Bacacı, “Tümünü iç piyasaya satıyoruz. Bu yıl için kendimize minimum 5-6 milyon dolarlık bir ihracat hedefi koyduk. Devam eden yıllarda ise bu miktarı çok daha yukarılara çekmeyi hedefliyoruz” diyerek açıkladı.

2021 sonu itibariyle ciro büyüklüğü 260 milyona ulaşan Bacacı Fındık’ın hedefinde ise teknoloji odaklı büyümek var. Pandeminin tüm dünyayı etkilediğini ve zorluklara rağmen küçülmeyip aksine yatırım yapacaklarına vurgu yapan Bacacı, “2021 yılı tüm dünya için zorlu geçti. Pandeminin ve ekonominin çıkarttığı zorluklarla baş ettik. 2020-2021 sezonu ürün kalitesi ve rekolte olarak yüksekti bu da bize rahat çalışma ortamı sundu. 2021 yılını 260 milyonluk bir ciro ile kapattık” ifadelerini kullandı.

Terme Yeni Sanayi Sitesi’nde kurulacak tesis ile fındıkta katma değerli ürünler üreterek daha fazla kazanmayı hedeflediklerini belirten Bacacı, hedeflerinin büyümek olduğunu söyledi. Yılın ilk çeyreğini de değerlendiren Bacacı, seneye piyasalardan ötürü durgun başladıklarını söyleyerek, “Döviz kurlarının değişkenliği, ihracatın ağır ilerlemesi ve piyasada ürünün azlığı işleri yavaşlatsa da Nisan ayı içerisinde işlerin hızlanacağını düşünüyoruz. Bu yıldan sektörel anlamda beklentimiz yüksek miktarda ihracat ve ürünümüzü değerinde satmak. Dünyanın en büyük ve kaliteli fındık üreticisi olarak pazar payımızı yükseltmeliyiz” açıklamalarında bulundu.

 

ASEL GÜRSOY

KARADENİZ EKONOMİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar