“Fuarcılık sektörü hızla toparlanıyor”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Uluslararası Fuarlar Birliği’nin 2022 yılı için belirlediği ‘Fuarların Ekonomik Toparlanmaya Katkısı’  konusuna ilişkin düzenlenecek 1 Haziran 2022 Dünya Fuarcılık Günü adına kutlama mesajı yayımladı.

info@karadenizekonomi.com / 1.06.2022

“Fuarcılık sektörü hızla toparlanıyor”

 

Fuarcılık sektörünün pandeminin yavaşlamasıyla birlikte toparlanmaya başladığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Bu sektör ekonomik büyümeye önemli katkı sağlıyor. Üretimin satışa dönüşmesinde fuarların sahip olduğu önemi artık tüm dünya kabul etmiş durumda. COVİD-19 Pandemisi döneminde bu önemi yaşayarak da tecrübe ettik. Fuarların sekteye uğramasının olumsuz sonuçları küresel olarak tüm sektörlerde etkisini gösterdi. COVID-19 Pandemisinden en çok etkilenen sektörlerden biri olan fuarcılık sektörünün hızla toparlanmaya başladığını, düzenlenen fuar sayısının neredeyse Pandemi öncesi dönemi yakaladığını görmek oldukça memnuniyet verici. Sektör, ekonomik kalkınmadaki payını artırarak, yoluna devam edecek” dedi.

 

“SEKTÖR, EKONOMİK TOPARLANMADA ANAHTAR ROL ÜSTLENİYOR”

Sektörün, Covid-19  sonrası ekonomik toparlanmada anahtar rol üstleneceğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Bu anlamda, sektörde faaliyet gösteren tüm paydaşlara büyük bir sorumluluk düşüyor. Bugün itibariyle 38 fuar düzenleyici firmamız ve fuar merkezi işletmemiz Uluslararası Fuarlar Birliği’nin üyesi konumundadır. Türk Fuarcılık Sektörünün de küresel kriterlerde fuarlar düzenleyerek, Dünya Fuarcılık Sektöründeki yerini hem sağlamlaştırdığını, hem de etkinleştirdiğini görmek bizler için gurur kaynağıdır” ifadesine yer verdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar