Karadeniz’in lideri ATEMWOOD ihracatçıların her an yanında

2019 yılında Emrah Emeksiz tarafından Ordu’da kurulan ATEMWOOD, ahşap palet ve orman ürünleri sektöründe Karadeniz’in lideri kuruluşu olarak özellikle ihracatçıların her an yanında olmaya devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2022

Karadeniz’in lideri ATEMWOOD ihracatçıların her an yanında

ATEMWOOD, birçok iş kolunun tedarik zinciri içerisindeki muhafaza ve lojistik ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yüksek teknolojili Euro EPAL palet, ISPM 15 sertifikalı özel ebat ahşap palet ve inşaatlık kereste üretimi ile bölgede liderliğini perçinledi.

BÜYÜME DEVAM EDİYOR

ATEMWOOD Palet olarak  uluslararası firmaların ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının tercih ettiği marka olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Emeksiz, “Ürünlerimiz hem doğrudan hem de dolaylı olarak yurt dışına çıkıyor. Ürettiğimiz paletlerin yüzde 20'sini doğrudan ihraç ediyoruz. Yüzde 80'lik kısmı da büyük firmaların, sanayi kuruluşların ürettiği ürünlerle yurt dışına çıkıyor” diyor. Emeksiz, üretilen her ürünün aynı gün satıldığını ve sevkiyatının yapıldığını, bu nedenle üretime aralıksız devam ettiklerini dile getirerek, palet sektörüne çok büyük ve teknolojik yatırım sağladıklarını vurguluyor.

DEV ŞİRKETLERDEN YOĞUN TALEP

EPAL Palet’in uluslararası ve ulusal şirketler tarafından büyük rağbet gördüğünü aktaran Emeksiz, ”2021-2022 yılları sektör açısından büyük zorluklarla geçti. Pandeminin etkisinin azalmasıyla ekonomik iyileşme ile EPAL yük taşıyıcıları için talepte önemli bir artış yaşandı. Öte yandan, ahşap fiyatlarındaki ciddi artışlar ve ürün azlığı, EPAL Euro palet üreticileri ve tamircileri için durumu oldukça zorlaştırdı. Ahşap kıtlığına hammadde sıkıntılarına rağmen, EPAL Euro paletlerin üretimini arttırmanın mümkün olmasından özellikle gurur duyuyoruz. Bu olağanüstü sonuç için EPAL lisans sahiplerine ve EPAL Euro palet kullanıcılarına teşekkür ederiz” ifadelerine yer veriyor.

GÜVENLİ TEMİN GARANTİ ALTINDA

Kullanıcıların açık EPAL Euro palet havuzuna duydukları yüksek güvenin uluslararası lojistik sektörü için ne kadar önemli olduğunu da kanıtladığını belirten Emeksiz, “EPAL Euro paletlerinin kullanımı, lojistik süreçlerin verimliliğini ve güvenliğini sağlamanın yanı sıra, kullanıcıların sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına da yardımcı olur. EPAL Euro paletlerinin yeniden kullanılması, ahşap kaynaklarını korur; üretim ve nakliyeden kaynaklanan CO2 emisyonlarını azaltır. EPAL Euro palet havuzu, sürdürülebilir döngüsel ekonominin başlıca örneğidir. Bu nedenle, açık palet alışverişindeki katılımcı sayısının sürekli artması ve bunun EPAL Euro palet üretiminde rekor sonuca yol açması pek şaşırtmadı. Rusya-Ukrayna savaşının piyasalarda yarattığı etkiye rağmen, EPAL Euro palet üretimindeki büyüme 2022 yılının ilk çeyreğinde de devam etti. Bu nedenle, EPAL Euro paletlerinin güvenli temini garanti edilmektedir” şeklinde konuşuyor.

KAPASİTE ARTIYOR

Artan yoğun taleple birlikte bir yandan yatırıma da devam ettiklerini vurgulayan Emeksiz, “2019’da 4000 metrekare üzerine kurduğumuz fabrika alanımıza ek olarak, aynı arazide 3500 metrekare daha ekleme yaparak toplam üretim alanımızı 7500 metrekareye çıkardık. Kurulduğumuz dönemde aylık 7000 palet civarı üretim yaparken, ilk hedefimiz bu kapasiteyi 10.000 palete yükseltmekti. Şu an, bu hedefimizi de ikiye katlayarak 20.000 palet üretim yapıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de sürdürülebilir büyümeye devam etmekte kararlıyız. ATEMWOOD, ahşap palet sektöründe Karadeniz’in en yüksek kapasiteli fabrikasıdır. Müşteri portföyümüzü ise fındık, bentonit ve makine sanayinin lider kuruluşları oluşturuyor” diyor.

 AVRUPA PAZARI ÖNCELİKLİ

Emeksiz, 40 kişiye istihdam sağlarken, istikrarlı büyüme için nitelikli personelle yola devam etmenin büyük önem taşıdığını dile getirerek, ihracat portörünü geliştirmek adına sürekli çalıştıklarını söyledi. Emeksiz, “Ukrayna-Rusya savaşının başlamasının ardından Rusya ve Beyaz Rusya’ya yapılan yaptırımlar Avrupa’nın ahşap palet tedariği konusunda kalıcı etkilere neden oldu. Savaşın acı sonuçları bizi derinden üzerken, sektörümüzde Avrupa’nın Türkiye’den ahşap palet tedariği yönünde talepleri oluşmaya başladı. Artan kapasitemizin büyük bölümünü Avrupa’ya ihracat olarak değerlendirmeye çalışıyoruz. Şu an için Avrupalı müşterilerimiz ile iletişimlerimiz aralıksız sürüyor. Talepleri de değerlendirme sürecindeyiz” diye konuşuyor.

 KARARLI ADIMLAR, İYİ HEDEFLER

“Geleceğe dair daha kararlı adımlar atmanın en temel yolu, her zaman daha iyiyi hedeflemekten geçer” ifadelerini kullanan Emeksiz, “Önceliklerimizden biri teknolojik yatırımlar. Kapasitemizi de kalitemizi de artırmanın en önemli noktası şüphesiz teknoloji. Bunun bilincinde olarak; teknolojiye, inovasyona aralıksız yatırım yapıyoruz. Önümüzdeki yıl da üretim sahamızı 10.000 metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz. Kaliteyi öncelikleyerek, teknolojiyi yakından takip ediyor, optimum insan gücüyle üretimimize aralıksız devam etmek istiyoruz. Bunun için de yatırımlarımızı hem teknoloji alanında hem de çalışma arkadaşlarımızın gelişmesi adına eğitimlerimizle sürdürüyoruz. ‘Yükünüzü üzerimize alıyoruz’ sloganıyla hareket ediyor, müşterilerimizin ürünlerini sevk etme noktasında yüklerini ahşap paletlerle taşırken, müşterilerimizin beklentilerini de üzerimize alıyoruz” şeklinde konuşuyor.

MALİYET HESABI GÜÇLEŞTİ

Yüksek enflasyonun hayatın her alanını etkilediğini belirten Emeksiz, “Sektörel anlamda da hammadde ve işçilik ücretlerindeki artışlar, bizi müşterilerimize karşı fiyatlandırmada zor durumda bırakıyor. Daha önceden 3 aylık yaptığımız fiyat düzenlemelerini, şu an sipariş günü belirlemek durumunda kalıyoruz. Müşterilerimiz de bizim gibi maliyet hesaplama konusunda planlama yapmak zorunda bırakıyor. Ana hammadde giderlerimiz başta olmak üzere birçok kalem, dolar kuruna bağlı olduğu için fiyatlar günlük olarak değişkenlik gösteriyor. Bız de satışlarımızın %30’unu dış pazara, dövizin girdisi sağlayacak şekilde yönlendiriyoruz” diyor.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar