Laviosa, 100’üncü yılını kutluyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Bentonit madeni çıkarıp işleten İtalyan merkezli Laviosa Şirketi, 100. Yaşında bir asırdır faaliyetlerini sürdürmenin gururunu yaşıyor.

info@karadenizekonomi.com / 30.05.2022

Laviosa, 100’üncü yılını kutluyor

Sayısız başarıyla, kazanılan ihale ve yarışmalarla, girişimlerle, profesyonel katılımla geçirilen 100 yıllık başarılı bir çalışmanın ürünü olduğunu söyleyen Giovanni Laviosa, şirket tarihindeki en önemli anlardan bir tanesi olan bu dönüm noktasına tanıklık etmesinin kendisi adına büyük bir onur ve şeref kaynağı olduğunu söyledi.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Bentonit madeni çıkarıp işleyen İtalyan merkezli Laviosa Şirketi, Bentonit’ten ürettiği Lindo Cat kedi kumu ürünlerinin yüzde 85’ini ihraç ediyor. Laviosa’nın Fatsa’daki işletmesi, 250 Milyon TL’lik ciroya sahip ve 70 kişiye istihdam sağlıyor. 100’üncü yılını kutlayan Laviosa şirketi, ayrıca Fatsa’daki faaliyetlerini artırarak kapasitesini iki katına çıkarmayı planlıyor.

Günümüz Laviosa Chimica Mineraria Şirketi, temelinde girişimcilik yatan bir yolculuğun, uzun soluklu bir adanmışlığın meyvesi. Laviosa, girişimcilik ile doğru endüstriyel seçimler, doğru zamanlama ve değerlendirilen fırsatların bir birleşimiyle birlikte şirkette faal olarak çalışan ya da çalışmaya hazırlanan ve tüm gayesi, kökleri yüzyıl öncesine dayanan aile geleneğinin ahlaki miras ve ilkelerini geleceğe taşımak olan yeni nesiller ile ayrılmaz bir bütünün parçasını oluşturuyor.

 

Şirketin temeli 1922 yılına dayanıyor

Laviosa’nın temeli, denizcilik işiyle uğraşan Cenevizli bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Carlo Laviosa’nın ilk olarak 1922 yılında Livorno’da kurduğu Denizcilik Ajansı ile atıldı. Önceleri sadece, halihazırda yürütmekte olduğu kömür ve refrakter endüstrisine yönelik hammadde ticaretinde kullanılan gemilerin işletmeciliği ile ilgilenen şirket, daha sonra faaliyet alanını genişleterek hat hizmetleri işine girdi. Carlo'nun oğlu Ernesto Laviosa sayesinde, günümüz Laviosa Chimica Mineraria Livorno'nun endüstriyel dünyasına ilk adımını attı. Akdeniz bölgesinde güçlü sezgilerine dayanarak başlattığı bentonit yatakları arama çalışmaları ve bunun sonucu çeşitli endüstriyel ve evsel sektörlerde yaratılan yeni kullanım alanları ile faaliyetlerini genişletti.  Bentonit kili, yıllar içerisinde genişleyerek dünyanın çeşitli ülkelerinde faaliyet göstermeye başlayan şirketin bugün de halen ana faaliyet alanı oldu. Bugün Laviosa; Fransa, Türkiye ve Hindistan da dahil, yeni uygulamalar ve kullanım imkanları sunan bentonit yatakları tespit ettiği her yerde faaliyetlerini sürdürüyor.

 

350 Bin tondan fazla bentonit işliyor

Bugün Laviosa, bentonit bazlı ürünler konusunda dünyanın en önde gelen kuruluşlarından bir tanesi olup; hem endüstriyel kullanıma (boya, kağıt endüstrisi, deterjanlar, şarapçılık, seramik, plastik, inşaat mühendisliği, döküm endüstrisi için bağlayıcı ve yardımcı ürünler ile çevre ve inşaat sektörlerinde su yalıtımına yönelik özel katkı maddeleri) hem tüketici pazarına (kedi kumu) yönelik, çok geniş bir yelpazede hammadde çıkarma, işleme ve ürün satış faaliyetleri yürütüyor. Dünya çapında 80'den fazla ülkede 1.500'den fazla müşterisine ürün tedariki yapan Laviosa, her yıl 350 Bin tondan fazla malzeme işliyor.

 

YAREN KAYA

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar