Odak Noktasında ABD ve Kanada var!

Karadeniz Ekonomi'ye özel açıklamalarda bulunan Bentaş Bentonit CEO'su Turgay Ömür, önümüzdeki dönemdeki öncelikli hedeflerini paylaştı.

info@karadenizekonomi.com / 15.01.2024

Odak Noktasında ABD ve Kanada var!

 

 


 

240.000 ton kapasiteye sahip olduklarını belirten Ömür, bu kapasitenin büyük bir kısmını ihracatla değerlendirdiklerini ifade etti. Öncelikle Fatsa yerleşkesindeki kapasiteleri artırmayı planladıklarını dile getiren CEO, Nevşehir'deki yeni yatırımlarının da önemine vurgu yaptı. Özellikle ABD ve Kanada gibi pazarlara daha etkin bir şekilde girmek amacıyla yapılan yatırımın rekabetçi bir fiyat avantajı sağlaması bekleniyor.

 

Turgay Ömür, dünya ekonomisindeki zorluklara da değindi. Pandemi, tedarik zinciri sorunları, enerji fiyatlarındaki artışlar ve bölgesel çatışmaların sektörü olumsuz etkilediğini belirten Ömür, bu zorluklarla başa çıkmaya çalıştıklarını ifade etti. Gaz fiyatlarındaki ani artışların maliyetleri ciddi şekilde etkilediğini söyleyen CEO, bankacılık sektöründeki kredi zorluklarına da dikkat çekti. Ömür, önümüzdeki dönemin belirsizliklerle dolu olabileceğini ve maliyetlerin kontrol altına alınmasının önemli olduğunu vurguladı.

 

Bu zorlu döneme rağmen Bentaş Bentonit'in stratejik olarak büyümeyi hedeflediğini söyleyen Turgay Ömür, mücadele ettikleri zorluklara rağmen şirketin iyi bir konumda olduğunu belirtti. Ancak, enflasyon nedeniyle bilançoların eridiğine dikkat çeken Ömür, özellikle krediye ulaşamama ve teminatsız kalma gibi durumların sektör genelinde yaşanan sorunlar olduğunu ifade etti. Ömür, önümüzdeki dönemde beklenen belirsizliklere karşı dikkatli olunması gerektiğini ve maliyet kontrolünün yanı sıra pazar büyütmenin de öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

 

Asel Gürsoy

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar