“Önceliğimiz yenilenebilir enerji”

Özer Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Harun Reşit Özer, “Gelişen teknolojiler ve AR-GE çalışmalarımız ışığında, yenilenebilir enerji ürünlerine dönük yatırımlarımızı yapıyor, sektöre biokütle ürünleri ile hizmet veriyoruz" diyor.

info@karadenizekonomi.com / 3.09.2022

“Önceliğimiz yenilenebilir enerji”

Özer Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Harun Reşit Özer, “Gelişen teknolojiler ve AR-GE çalışmalarımız ışığında, yenilenebilir enerji ürünlerine dönük yatırımlarımızı yapıyor, sektöre biokütle ürünleri ile hizmet veriyoruz. Gerek sanayinin gerekse konutların ısıtma alanında doğal ve yenilenebilir enerji ile dönüşümüne dönük cihaz ve yakıt üretimi yapıyoruz” diyor. Özer Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Harun Reşit Özer, önceliklerinin yenilenebilir enerjiye dönük yatırımlar olduğuna dikkat çekerek, “Gerek sanayinin gerekse konutların ısıtma alanında doğal ve yenilenebilir enerji ile dönüşümünde ihtiyaç olan cihaz ve yakıt üretimi yapıyoruz” ifadelerine yer veriyor.

28 YILLIK TECRÜBE

Samsun Kavak Organize Sanayi Bölgesinde İfyıl Thermo Ltd.Şti. firması ile ısıtma sektörüne yönelik cihaz ve yakıt  üretimi için yatırım yapan   Özerteknik, gerçekleştirdiği yenilikçi ve teknolojik girişimlerle sektöre yön vermeye devam ediyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Harun Reşit Özer, “Özerteknik Isı ve Tesisat A.Ş. mekanik tesisat sektöründe, İfyıl Thermo İklimlendirme Ltd. Şti. olarak Kavak Organize Sanayi Bölgesinde ısıtma sektörüne yönelik cihaz üretimi yapıyoruz. Pelkur Ltd. Şti ile biokütle yakıt imalatı yaparken, sektörümüzde 28 yıllık ticari tecrübemiz ile 13 yıllık üretim performansına sahibiz” ifadelerine yer veriyor.

KURUMSALLAŞMA ÖNEMLİ

Özer Teknik A.Ş.’nin ısıtma, soğutma ve yangın tesisat ürünlerini ilgili firmalar ile proje-müteahhit şirketlerine ürün tedariği sağladıklarını belirten Özer, “Çok yakın zamanda mekanik tesisat alanında yeni hizmet binamız ile kurumsal çalışmamız, yeni ürün ve hizmetlerimiz ile vites yükselteceğiz. Özellikle Karadeniz Bölgemizde, ısıtma sektöründe bünyemizde bulunan ulusal ve uluslararası distribütörlüklerle ciddi bir pazar payına sahibiz. Ayrıca, pelet yakıtlı cihazların üretiminde ise ülke çapında üç büyük üreticiden birisi olduğumuzu rahatlıkla ifade edebilirim” diyor.

HEM ÜRETİM HEM TEDARİK

Özer, ısıtma ve soğutma ihtiyacının olduğu tüm alanlarda ürün tedariği, yenilenebilir enerji üretiminde ise tüketici ile tüm dünyada buluşmayı hedeflediklerine vurgu yapıyor. Özer, “Satış ve pazarlama departmanımız ile saha çalışmaları ve yerinde taramalar yaparak, müşterilerimize doğrudan hizmet götürüyoruz. Uzak noktalara ise çeşitli reklam araçları ve sosyal medya ile lansman çalışmaları yapıyoruz. Bunun yanında ulusal ve uluslararası fuarlar ve sektörümüze dönük uluslararası kongre ve B2B görüşmelerine sıklıkla katılım sağlıyoruz” ifadelerine yer veriyor.

AB ÜLKELERİ İLK SIRADA

110 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Özer, ihracatta da iddialı olduklarını dile getirerek, “Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere; Balkan ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri hedef pazarlarımız içerisinde. Son dönemde Güney Amerika ülkelerini izliyoruz. AR-GE çalışmalarımız da paralel şekilde sürüyor. Son olarak, pelet yakıtlı cihazlar ile ilgili fabrikamızda yer alan AR-GE İnovasyon bölümümüzde yeni model cihazlar ve teknik detaylar geliştiriyoruz” vurgusu yapıyor.

“Gelişen teknolojiler ve AR-GE çalışmalarımız ışığında, yenilenebilir enerji ürünlerine dönük yatırımlarımızı yapıyor, bu sektöre biokütle ürünleri ile hizmet veriyoruz” diyen Özer, “Gerek sanayinin gerekse konutların ısıtma alanında doğal ve yenilenebilir enerji ile dönüşümüne dönük cihaz ve yakıt üretimi yapıyoruz. Özellikle yeşil dönüşüm de biokütle üretimi çok önemli. Biz de bu alanlara dönük yatırımlarımızı artırıyoruz” diyor.

ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekiyor Özer ve şu ifadelere yer veriyor: “Özellikle pandemi sonrası oluşan şartlar, devamında ortaya çıkan savaş, dünyayı ve ülkemizi derinden sarstı. Geçmişte de çeşitli zorluklar yaşadık ancak bugünkü durum bambaşka. Hammadde, üretim, lojistik, enerji gibi hemen hemen tüm süreçlerde ciddi zorluklar yaşanıyor. Üreticiler olarak canla başla çalışarak bu süreçlerin üstesinden gelebileceğimizi söyleyebilirim. Zira detaylara takılırsak hem kendimiz hem de ülkemiz büyük kayıplar yaşayabilir. Sanayicilerimizin ve iş insanlarımızın zorluklar karşısından yüksek tecrübelere sahip olduğu kanaatindeyim. Tecrübelerimiz bu zor dönemin diğer ülkelere göre daha az kayıpla atlatılmasına sebebiyet verecek ve bu süreçten ülkemiz kazançlı çıkacaktır.”

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar