Optik Sektöründe İthal Ham Madde Sorunu

Esen Optik'in sahibi Esengül Gözpınar, ithal ham maddelerin maliyetleri artırdığını belirterek, Ordu'daki göz doktoru eksikliğinin sektöre olumsuz etkilerini vurguladı ve çözüm beklediklerini ifade etti.

info@karadenizekonomi.com / 16.10.2023

Optik Sektöründe İthal Ham Madde Sorunu

Optik Sektöründe İthal Ham Madde Sorunu

Ordu'da faaliyet gösteren Esen Optik'in işletme sahibi, Optisyen Esengül Gözpınar, sektöre olan ilgisini ve kendi iş yerini açma sürecini paylaştı. Gözpınar, 2019 yılında Giresun Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra, 2021 yılında kendi optik iş yerini açma hayalini gerçekleştirdiğini belirtti.Yerli ve ithal ürünlerde geniş bir çeşitliliğe odaklandıklarını ifade eden Gözpınar, Prada, Ray-Ban, Vogue gibi markaları müşterilerine sunduklarını ve talep doğrultusunda eksik ürünleri tedarik ettiklerini dile getirdi. Bu sezon müşterilerin ithal ürünlere ilgi gösterdiğini, özellikle Ray-Ban ve Prada markalarının rağbet gördüğünü söyledi.

Gözpınar, gözlük seçiminde doktor tavsiyesi almanın önemine vurgu yaparak, mavi ışık korumalı camların önemine değindi. Ayrıca, güneş gözlüklerinde UV korumasına dikkat edilmesi gerektiğini ve gözlüğün sadece bir aksesuar olmadığını, doğru çerçeve seçiminin kişinin yüz şekline göre belirlenmesi gerektiğini aktardı.

Optik sektöründe kullanılan ham maddelerin yurt dışından ithal edildiğini ve bu durumun maliyetleri etkilediğini ifade eden Gözpınar, Ordu'daki bazı hastanelerde göz doktoru yetersizliğinin sektörü olumsuz etkilediğini belirterek, çözüm beklediklerini dile getirdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar